kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hayatın renkleri bu mağazada buluşuyor

TÜLİN KERMEN
İLİŞKİLİ HABERLER
Hayatın renkleri bu mağazada buluşuyor
Hint filmlerini sevdiğimi sürekli tekrarlıyorum aslında... Hintlileri seviyorum. Baharatları ve kıyafetlerinde kullandıkları renkler sanki hayatlarına da yansımış! Ee bir şeyi bu kadar severseniz, ilgi alanınız haline gelir! Her Hint mağazasını yakın markaja alırım doğrusu... İşte Hint kıyafetleri ve dekorasyon eşyaları satan İndian Summer isimli mağaza da bu haftaki keşfim... Ben sordum mağazanın sahibi Judy Akavi anlattı...

* Indian Summer'ın Hint veya Uzakdoğu kıyafetleri satan diğer mağazalardan farkı ne?
En önemli farklılıklarından biri; benim ruhumu yansıtıyor olması! Modaya, tekstile ve Uzakdoğu esintilerine olan tutkum, mükemmeliyetçiliğim ile birleşti. Indian Summer'ın sizi, şehrin kalabalığından ve stresinden uzak, sakin ve huzurlu bir yere götürmemesine imkan yok. Koleksiyondaki tüm ürünler 'limited collection'. Yani her üründen sadece 2-3 adet bulunuyor. Ürünler doğrudan Uzakdoğu'daki üreticilerden alınıyor, aracı şirketler kullanılmıyor. Bu nedenle kaliteleri de yüksek.

* Mağazaya ne sıklıkla yeni ürün geliyor?
Yılda 3-4 kere yeni koleksiyon geliyor. Koleksiyonlarda; hemen hemen her beden ve yaşa hitap eden ürün oluyor. Modern, stil sahibi, seyahat etmeyi seven, el işçiliğinin değerini bilen, yeniliklere açık, hayatın her anının tadını çıkarmaktan keyif alan ve iyi görünmek isteyen kadınlara hitap ediyor.

* Ürünler Hindistan'ın hangi bölgesinden geliyor?
Ağırlıklı olarak Yeni Delhi, Jaipur, Udaypur, Mumbai, Lucknow ve Kashmir'den geliyor. Ancak Indian Summer'da, Hindistan'ın yanı sıra Vietnam, Endonezya, Tayland ve Malezya gibi ülkelerden de ürünler bulunuyor.

* Ürünleri neye göre seçiyorsunuz?
Uzak Doğu bir mücevher kutusu gibidir. Gidip görmeden neler bulabileceğinizi asla bilemezsiniz. Uzakdoğu'ya gittiğimde, en az 1-2 haftamı koleksiyonumu seçmeye ayırıyor, mümkün olduğunca çok alternatif görmeye çalışıyorum. Yeni koleksiyonu oluştururken beni en çok renkler etkiliyor. Örneğin pembeli ve turunculu bir renk görür, çok etkilenir ve koleksiyonumu bunların üzerine kurmaya başlarım.

* Mağazada fiyat aralıkları ne?
Kıyafetlerimizin fiyatları 60-300 YTL arasında değişiyor. Aksesuvarları ise 18 YTL gibi uygun fiyatlara bulmak mümkün. Ev tekstil ürünleri 25-250 YTL arasında değişiyor. Indian Summer; Maçka Caddesi, No: 27/2 adresinde...