kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Amerika'nın tercihi kız bebek

Didem SEYMEN
25.04.2008
Amerika'da ebeveynlerin, bebeklerinin cinsiyetini seçmeleri yasal. Bunun tek bir kuralı var; ilk çocuğunu yapmış olmak. İlk çocuklarına normal yolla ya da tedavi yoluyla sahip olan çiftler; ikinci çocuklarının cinsiyetini seçme hakkı edinebiliyor.

İKİ ÇOCUKLA YETİNİLİYOR
Çeşme'de düzenlenen 1. Üreme Tıbbı Derneği Kongresi'nde Amerika'nın en çok cinsiyet seçimi yapan merkezlerinden olan New England Fertilite Merkezi'nin Laboratuvar Direktörü Lynette Scott'la bir araya geldik ve cinsiyet seçimi hakkında konuştuk. Scott şunları söyledi: "Cinsiyet seçimine ilk başta karşı çıkmıştım. Tüm ailelerin erkek bebek isteyeceğini düşünmüştüm ama yanılmışım. Aileler daha çok kız bebek istiyor.

BİR KONTROL YÖNTEMİ
İnsanlar artık iki çocukla yetiniyor. Bu durumda cinsiyet seçimlerini yaparak onlara yardımcı olunuyor. Bu aslında bir doğum kontrol yöntemi. Kısır çiftler de, cinsiyet seçimi yapabiliyor. Eğer bebeklerinin cinsiyetini seçmek istiyorlarsa, beşinci gün gerçekleşecek olan transfer grubuna dahil olmaları gerekiyor. Hastanın gebelik açısından sağlık durumunun olumlu ve yaşının genç olması, seçim yapmak için şart. Yaşı ilerlemiş kişiler cinsiyet seçimi isteyebilir. Ama embriyo seçimi üçüncü günden sonra, eğer her şey normalse yapılabiliyor."