kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Temel Kerimoğlu, "1989 yılında kurulduk. O zaman herkes 'Bunlar delirmiş' demişti. Yaz şenlikleri yapardık. Rahmetli Onat Kutlar bizi yönlendirirdi" diyor.

Beyoğlu Sineması kapanma tehlikesiyle karşı karşıya!

Recai KÖMÜR/SABAH
Alışveriş merkezlerindeki ticari salonlar ve korsan satışlar nedeniyle seyirci bulamayan Beyoğlu Sineması, böyle giderse temmuzda kapanacak..
Beyoğlu Sineması, İstiklal Caddesi'nde Halep Pasajı'nda sanatseverlerin uğrak yerlerinden biri olarak tanınıyor. Hollywood filmlerine inat Avrupa ve dünya sinemalarından filmlerin gösterildiği sinema, 1989 yılından bu yana nitelikli ve ticari kaygıların ötesinde bir anlayışla işletiliyor. Ancak bugünlerde Beyoğlu Sineması zorlu bir dönüm noktasında bulunuyor. İşletme yöneticileri, artık günlük masraflarını bile karşılayamaz hale gelen sinemayı, eğer bir çıkış yolu bulunamazsa temmuz ayında kapatmayı planlıyor.

FESTİVAL YETMİYOR
Beyoğlu Sineması'nın yıllarca bir 'repertuvar sineması' olarak sanatseverlere hizmet verdiğini anlatan sinema yöneticisi Temel Kerimoğlu, "Hollywood filmleri oynatmamaya özen gösterdik. İran'dan Kanada'sına, Hindistan'dan Afrika'sına kadar hep tarz filmler gösterdik. Alternatif sinema anlayışı ile izleyicinin karşısına çıktık. Ama dayatılan kültür bizi yok etme noktasına getirdi" diyor. İstanbul Film Festivali dolayısıyla işler biraz yoluna girmiş olsa da kazancın yetmediğini anlatan Temel Kerimoğlu, "Salon şimdilik dolu. Festival yılda iki hafta ama yıl 52 hafta" diyerek sıkıntılarının seyircinin devamlılığı konusunda olduğunu dile getiriyor.
Haberin fotoğrafları