kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aksesuarın kadar konuş

ESRA ÇORUH
Sadece kadınlar aksesuar kullanır diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Günümüzün modern erkeği için her yeni sezonla birlikte yeni aksesuarlar moda oluyor..
1- 29 yaşındayım ve modayı yakından takip ediyorum. Spor bir tarzım var ve gümüş yüzük, gümüş bileklik takmak, özellikle yaz aylarında çok hoşuma gidiyor. Sizce bu aksesuarlar erkekler için uygun mu? (O.K. - Edirne)
- Gümüş aksesuarların sadece kadınlar için olduğunu düşünenler çok yanılıyor. Çünkü erkekler için de gümüş takılar artık çok moda. Özellikle kalın yüzükler, deriyle karışık bileklikler artık erkekler için en popüler aksesuarlardan... Dediğiniz gibi yaz sezonuna da uygun olan bu aksesuarları dilediğiniz gibi takabilirsiniz. Ancak bu tür aksesuarları kullanırken dikkat etmeniz gereken, dengeyi iyi yakalamak. Yani yüzük takıyorsanız, tek bir yüzükle yetinmelisiniz. Rockçılar gibi her parmağınıza bir yüzük takarak, hoş bir görüntü elde edemezsiniz. En önemlisi aksesuar seçimi yaparken tarzınızı da göz önünde bulundurarak, kıyafetlerinizle uyum sağlayacak modelleri seçmek.

2- Ben 42 yaşında ve yönetici olarak çalışan biriyim. Sizce hangi aksesuarlar, benim gibi profesyonel hayatın içinde olan orta yaşlı biri için uygun olur? Şimdiden önerileriniz için teşekkürler. U.T. - İstanbul)
- Profesyonel çalışan erkekler için en güzel ve vazgeçilmez aksesuar saattir. Saat seçimi kadınlar kadar erkekler için de çok önemli. Kişilik hakkında çok şey söyleyen kol saati, özellikle yönetici pozisyonundaysanız dikkat etmeniz ve özen göstermeniz gereken bir aksesuar. Ayrıca sürekli takım giydiğinizi düşünerek kol düğmelerinin de size uygun olduğunu söyleyelim. Klasik olanlarının yanı sıra modern tasarımlarda da kol düğmeleri var. Yine tarzınızı göz önünde bulundurarak modern ve eğlenceli tasarımları da seçebilirsiniz.

3- Esra Hanım, biz erkekler maalesef kıyafetlerimizle çok oynayamıyoruz. Örneğin siz kadınlar gibi bir eşarp takarak takım elbisemizi farklılaştıramıyoruz. Kıyafetimizi monotonluktan kurtarmak için neler yapabiliriz? (Ü.T. - İzmir)
- Kıyafetleri zenginleştirmek için kadınlar kadar siz erkekler için de birçok aksesuar var. Bu aksesuarları yerinde kullanarak kıyafetlerinizi monotonluktan kurtarmanız mümkün. Soğuk günlerin vazgeçilmez aksesuarlarından olan kalın el örgüsü atkılar, ilkbahar-yaz sezonunda da ince örgülü trikolarla karşımıza çıkıyor. Üstelik çok da moda. Beyaz tişört, jean giydiğinizde bile ince şal gibi bir atkı takarak kıyafetinize farklı bir hava kazandırabilirsiniz. Kravat gibi takılan ipek eşarplarla da aynı etkiyi yakalayabilirsiniz. Ayrıca deri postacı çantaları da erkeklerin favori aksesuarlarından. Yaz ayları için şapka da başka bir seçenek. İster basketbol kepi gibi spor, isterseniz de rafyadan fötr bir şapkayla yine kıyafetinize ayrı bir hava katabilirsiniz.

4- Yeni sezonda ne tip güneş gözlüklerinin moda olduğunu söyler misiniz? Teşekkürler. (E.E. - İstanbul)
- Yeni sezonda erkek güneş gözlüklerinde birçok alternatif var. Genel olarak 1980'li yılların etkisi altında kalan güneş gözlüğü modasında retro modeller dikkat çekiyor. Büyük güneş gözlükleri dışında farklı formlar ve renklerde de gözlükler var. Genel olarak maskülen görünümlü olan gözlüklerin yanı sıra unisex çerçeveler de çok moda. Özellikle metal çerçeveli olan bu modelleri eşinizle birlikte de kullanabilirsiniz. Pilot tipi güneş gözlükleri ise her sezon olduğu gibi bu sezonda da çok var.
Haberin fotoğrafları