kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Warner Bros. da çareyi gazete yazılarında arayan stüdyolardan biri. Prodüktörler Alex Kurtzman ve Roberto Orci, ortada) Wired dergisinde yayımlanan bir yazıyı filme çevirecek. Dave Eggers (sağda), romanını Hollywood'a satmayı reddeden sayılı yazarlardan.

Konu sıkıntısındaki stüdyolar çözümü gazetelerde buldu

19.04.2008
Hollywood'un en büyük stüdyoları, şubat ayında eğlence sektörünü karıştıran grev yüzünden senaryo krizinde. Çözüm, gazete ve dergi yazılarından film senaryosu çıkarmak.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Konu sıkıntısındaki stüdyolar çözümü gazetelerde buldu
Variety dergisinde yayımlanan habere göre büyük stüdyolar, filmi çekilecek senaryolar yazdırmak için kitap ve dergilere başvuruyor. 100 gün boyunca devam eden yazarlar grevi, bu süre içinde senaryo yazılmamasına ve pek çok projenin iptaline sebep oldu. Bu durum çok yakında stüdyolara büyük zarar verecek, bu yüzden de büyük stüdyolar çareyi kitaplar ve dergi makalelerine başvurmakta buldu. Örneğin Warner Bros. şirketi, medya sektöründe çalışan ve işlerinden ayrılıp sevgililerini de terk ederek bir yıl boyunca dünyayı dolaşan Amanda Pressner, Jeniffer Baggett ve Holly Corbett'in 87 sayfa uzunluğundaki The Lost Girls isimli senaryo taslağının film haklarını satın aldı. Daha önce profesyonel senaristlerin yazdığı film senaryolarına para veren şirket, böylece bir yıl boyunca üç kadın yazarın tuttukları blog aracılığıyla kaydettikleri izlenimlerini film yapma cesaretini göstermiş oldu. Joshua Davis'in Wired dergisinin mart sayısında çıkan Deep Sea Cowboy başlıklı makalesinin film haklarını ise DreamWorks aldı. Dünyanın dört bir yanında sular altına gömülen dev gemilerin kargo kısımlarındaki eşyaları kurtarmayı meslek edinmiş Titan Salvage isimli şirketin hikâyesini anlatan dergi makalesinden yola çıkılarak çekilecek olan filmin yapımcılığını Transformers ve Star Trek'in prodüktörü Alex Kurtzman ve Roberto Orci üstlenecek. Orci, dergide okuduğu ve hiç bilmediği bir dünyayı aydınlatan hikâyenin kendisini büyülediğini söylüyor: "Görsel olarak müthiş etkileyici, teknogerilim tarzında bir gerçeklik sunan mükemmel bir deniz macerası bu."

HABERLER FİLM OLUYOR
Geçtiğimiz haftalarda Warner Independent şirketi, Atlantic Monthly dergisinde çıkan Jodi Gottlieb imzalı Marry Him! başlıklı yazının haklarını aldı. Yazı, yalnız kalmamak için kadınların aslında çok da arzu etmedikleri erkeklerle birlikte olmaya razı geldiklerini anlatıyordu. Universal ise L.A. Weekly'de Sascha Rothchild imzasıyla çıkan ve kadınları 30 yaşına ulaşmadan mutlaka en az bir defa evlenip boşanmaya teşvik eden yazının haklarını aldı. 90'lı yıllarda bağımsız sinemanın kalesi olarak bilinen ve daha sonra Disney tarafından satın alınan Miramax ise, dünyanın en prestijli ekonomi gazetesi Wall Street Journal'da yayımlanan Kevin Helliker imzalı The Heart Has Its Reasons için teklifte bulundu. Makale, 27 yaşında cinayet işlemekten hapis yatan John Manard ile onu hapisten kaçıran, iki çocuk annesi 48 yaşındaki sosyal hizmet görevlisi Toby Young arasındaki sıradışı aşkı anlatıyor. Çift Tennessee'de polis tarafından yakalanmadan önce Toby Young'ın 42 bin dolarlık emeklilik parasını harcayarak tatlı hayat yaşıyormuş. Dergi yazılarının stüdyo yöneticilerinin ilgisini çekme sebebi ise, çoğunlukla gerçek hikâyelerden yola çıkmaları, yine gerçek detaylarla anlatılan bu hikâyelerin toplumsal eğilimlerle ilişkilendirilmesi.
Haberin fotoğrafları