kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ali Öz

Komisyonda sustu

Hrant Dink cinayetini soruşturan komisyonun önüne ancak ikinci çağrıda çıkan albay Ali Öz "mahkememiz var" diyerek konuşmadı. Albay Öz, "Meclis'e saygımızdan geldik" dedi..
Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastı ile ilgili oluşturduğu alt komisyonunu sürpriz konukları vardı. Daha önce çağrıldıkları halde Meclis'e gelmeyen, mahkemeye başvurarak "Meclis'te ifade vermemiz yargıyı etkiler mi" diye soran dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu askerler, ikinci çağrıya yanıt verip komisyona geldi, ancak bilgi vermedi.

TANIKLIK İÇİN...
Halen Bursa Bölge Jandarma Komutanlığı emrinde görevli eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Öz ile eski Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Metin Yıldız dün Meclis'e geldiler. Öz ve Yıldız, komisyon üyelerine bilgi vermekten kaçındı. Dink cinayeti ile ilgili Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde, astsubaylar Okan Şimşek ve Veysel Şahin'in verdikleri ifadede geçen iddiaların resmi olarak kendilerine ulaşmadığına dikkat çekip, "Mahkemede tanık olarak dinleneceğimiz yolunda bilgi aldık. Bu aşamada komisyona bilgi vermek uygun değil" dediler. Öz, "Sadece Meclis'e olan saygımızdan geldik" dedi. Dink ailesinin avukatları tarafından yapılan suç duyurusunda Öz'ün de aralarında bulunduğu 10 kişinin Yasin Hayal ve arkadaşlarının Dink'i öldürmeyi planladıklarını bildikleri, önlem alınması gerekirken ihmal gösterdikleri, ifade verenlere baskı uyguladıkları öne sürülmüştü.