kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
B. Esad T. Erdoğan E. Olmert ! (Aslında bu fotoğrafın orijinalinde Olmert yoktu... Onu biz ekledik... Ancak ilerleyen günlerde böyle bir kare görebiliriz...)

Barışın adı Türkiye

Yarın başkent Şam'da Başbakan Erdoğan'ı ağırlamaya hazırlanan Esad: Türkiye, İsrail'in Suriye'yle barış karşılığında Golan'dan çekilmeye hazır olduğunu iletti ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Barışın adı Türkiye
Ortadoğu, tarihi günler yaşamaya hazırlanıyor... Bölge barışı için bugüne kadar atılan en büyük adımlardan birinin mimarıysa Türkiye... İsrail, Suriye'nin barış için ilk şart olarak koştuğu Golan Tepeleri'ni geri vermeye hazır olduğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aracılığıyla iletti. Başbakan Erdoğan'ın yarın Suriye Devlet Başkanı Başar Esad'la başkent Şam'da yapacağı görüşmenin en önemli gündem maddesi de İsrail-Suriye barışı olacak... Salı günü Suriye lideri Esad'ı telefonla arayan Erdoğan, "İsrail, 1981'de ilhak ettiği Golan Tepeleri'ni iade etmeye hazır" dedi. Haber ilk olarak Katar'da yayımlanan El Vatan gazetesinde yer aldı.

2007'DEN BERİ SÜRÜYOR
Esad dün El Vatan'da yayımlanan röportajında, "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Suriye ile barış karşılığında Golan'dan çekilmeye hazır olduğunu iletti" ifadesini kullandı. Esad, "Türkiye, 2007 Nisan ayından bu yana arabuluculuk yapıyor. İhtiyacımız olan, Türkiye'nin arabuluculuğunda bir anlaşma zemini bulmak" dedi. Başbakanlık kaynaklarıysa, şu anda Golan Tepeleri ve müzakerelerin içeriğiyle ilgili açıklama için erken olduğunu belirtti. İsrailli yetkililer de Golan Tepeleri konusunda doğrudan bir açıklama yapmadan, "İsrail, Suriye ile barış yapmak istiyor. Görüşmelere açığız" demekle yetindi. Ancak İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in geçen hafta Yedioth Ahronot gazetesine yaptığı "Suriye ile barış istiyoruz. Onların bizden, bizim de onlardan ne istediğimizi hepimiz biliyoruz" açıklaması İsrail'in Suriye'nin ilk şart olarak öne sürdüğü Golan Tepeleri'nden geri çekilmeye hazır olduğu şeklinde yorumlanıyor.
Haberin fotoğrafları