kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YAVUZ DONAT

Emir demiri keser

Adana mutfağını anlatmaya gerek yok. Ve Adana'da "kebabı yiyip, şalgamı içip, göbek bağlayan" çok.
Neyse "yemek listesini" saymayalım. Ve "bulgur pilavını" anlatalım.
Garsona dedik ki:
- Eskiden masaya pirinç pilavı gelirdi... Şimdi bulgura mı döndünüz?
Garson ağzını açmadan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Şaban Baş yanıt verdi:
- Adanalı, devletine saygılıdır... Tarım Bakanımız "pirinci bırakın, bulgur pilavı yiyin" dedi, biz de bulgura döndük... Emir yüksek yerden... Emir demiri keser.