kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

ATV-Sabah artık Çalık Holding'in

Yeni Haber
TMSF tarafından 5 Aralık 2007 tarihinde düzenlenen ihaleyi, 1,1 milyar dolarlık teklifiyle kazanan Çalık Holding, bugün itibariyle ödemeyi yapıp devir teslim anlaşmasını imzalayarak medya grubunu devraldı.

Bu çerçevede, ATV-Sabah İktisadi Ticari Bütünlüğü bünyesinde bulunan tüm hak ve varlıklar Turkuvaz A.Ş. bünyesine geçti.

Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş olarak, bugün itibariyle ihale bedelinin tamamını peşin olarak ödeyerek, devir teslim anlaşmasını imzalamış ve ihale kapsamında yer alan tüm Medya Grubunu devralmış bulunuyoruz.

ATV-Sabah İktisadi Ticari Bütünlüğü kapsamında yer alan ATV Televizyonu, Radyo City, Sabah, Takvim, Günaydın, Yeni Asır ve Pas Fotomaç gazeteleri, Bebeğim ve Biz, Sinema, Sofra, Home Art, Şamdan Plus, Yeni Aktüel, Para, Global Enerji, Transport, Hukuki Perspektifler dergileri ve Turkuvaz Dağıtım artık tüm hak ve varlıklar Turkuvaz A.Ş. bünyesine geçmiştir.

Türkiye'de medya sektörünü yakından ilgilendiren bu satışın finansmanında, 750 milyon dolarlık meblağ, Vakıfbank ile Halkbank'tan alınan proje finansmanıyla karşılanmıştır. İhale tutarının kalan bölümü olan 500 milyon dolar ise Grubumuz ve ortağımız tarafından hisseleri oranında konulmaktadır.

Bu gelişmenin bir sonucu olarak, Turkuvaz Medya Grubu, Türkiye'de ödenmiş sermayesi en yüksek Medya Grubu haline gelmiştir.
Özellikle belirtmek isteriz ki, ihalenin kazanılmasından bu yana, yerli yabancı pek çok kuruluştan gelen ortaklık teklifleri bizler için gurur kaynağı olmuştur. Bu teklifler arasında, söz konusu şirketlerden kurumumuza en fazla sinerji sağlayacağına inandığımız Katar menşeili medya kuruluşu olan Al Wasaeel International Media Co. ile sürdürülen görüşmeler mutabakatla sonuçlanmış ve adı geçen şirket, mevzuata ve ihale şartnamesine uygun olarak, Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.'ye yüzde 25 oranında ortak olmuştur. Holdingimiz, bu ortaklıkla, faaliyet gösterdiği diğer sektörlerde olduğu gibi dünyanın önde gelen kuruluşlarıyla gerçekleştirmiş olduğu ortaklıklara ve stratejik işbirliklerine bir yenisini daha eklemiştir.


"Sorumlu ve etik yayıncılık anlayışı, yayın politikalarımızın temelini oluşturacak"

ATV ve Sabah başta olmak üzere, ihale kapsamında yer alan tüm bu yayınlar, yıllardır sergilemiş oldukları başarılı ve sorumlu yayıncılık çizgisiyle Türk medyasının önemli ve değerli markaları haline gelmişlerdir. Türk kamuoyunun beğeni ve takdirini kazanan bu yayınlar pek çok yeniliğe ve ilklere imza atarak sektörün gelişimine de önemli katkılar sağlamışlar, kamunun haber alma özgürlüğünün önemli temsilcileri olmuşlardır. Tüm yayınlarımız, bundan sonra da, Turkuvaz çatısı altında, bu işlevlerini daha güçlü ve etkili bir şekilde yerine getirmeye devam edeceklerdir.
İhale günü yaptığımız açıklamada belirttiğimiz hususu bir kez daha önemle vurgulamak istiyoruz: Biz, Çalık Holding olarak, medya sektöründe yer almanın, bir ticari faaliyette bulunmanın çok ötesinde, bir kamusal sorumluluğu beraberinde getirdiğini çok iyi biliyoruz. Sorumlu ve etik yayıncılık anlayışı, yayın politikalarımızın temelini oluşturacaktır. Yenilikçi bir anlayışla, ATV ve Sabah başta olmak üzere tüm yayınların başarı çizgisini geliştirerek devam ettirmek, öncelikli hedefimiz olacaktır. ATV ve Sabah, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bağımsız ve tarafsız habercilik, özgür yorum anlayışından taviz vermeden kamuoyunu bilgilendirme görevine devam edecektir.
Toplumsal değerleri gözeten, sorumlu bir yayıncılık anlayışına sahip bu markaların itibarlarının daha da yükseltilmesi ve marka değerlerinin artırılması yönünde, tüm çalışanlarımızla birlikte çaba göstereceğiz. Bu markaları oluşturan, yaşatan ve geliştirenler çalışanlarımızdır. Bu değerleri yaratmada emeği geçen, dönem dönem zorlu aşamalardan geçirerek bugünlere taşıyan, istisnasız herkese teşekkür ediyoruz. Bu çerçevede, çalışanlarımızın refahı ve mutluluğu için gereken çalışmaları yapmaya da kararlıyız.

Temelleri 1930'lu yıllarda atılan, Türkiye'nin köklü kuruluşlarından birisi olan Çalık Holding, bu satın almayla birlikte medya sektörüne adım atmıştır. Çalık Holding, kuruluşunun ilk yıllarında tekstil ürünleri üretimi ve pazarlaması konusunda faaliyet gösterirken; temel faaliyetler zaman içinde diğer sektörlerde de yaygınlaştırılmıştır. 2007 sonu itibariyle aktif büyüklüğü 3 milyar doları bulan grubumuz bugün, 15 bini aşkın kişiye istihdam olanağı sağlamaktadır. Medya Grubuyla birlikte çalışan sayımız 18 bine ulaşacaktır.
Çalık Holding, bugün Türkiye ve dünyada Enerji, Telekomünikasyon, İnşaat, Finans, Tekstil ve Ticaret alanlarında çok sayıda şirketiyle faaliyet gösteren, uluslararası rekabet gücüne sahip, insana, çevreye, toplumsal değerlere saygılı ve duyarlı bir şirketler topluluğudur. Grubumuz, kuruluşundan bugüne, ülkesine ve insanlarına hep nasıl daha fazla katkı sağlayabileceğini düşünmüş, her zaman kazandıklarını yine ülkesine geri döndürecek yatırımlar gerçekleştirmeyi hedeflemiştir.

Uluslararası arenada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu taşıyan grubumuz, tıpkı diğer sektörlerde olduğu gibi medya sektöründe iştiraklerimizin daha da güçlü birer marka haline gelmesi için gereken tüm çalışmaları yapacaktır.

Bu gelişmenin ülkemize, medya dünyamıza ve tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

Basın ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Turkuvaz Radyo Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.