kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR

Rakiplerimiz Arjantinli

Fransız Yeni Dalga'sının önde gelen isimlerinden 60 yaşındaki Philippe Garrel başta olmak üzere Fransızlar kendi memleketlerindeki bu yarışa üç yapımla dahil olmuş. ABD'den katılan üç film ise hem Hollywood hem de bağımsızlar cenahında baştacı isimlerden oluşuyor. Mesela, 1920'leri mekan tutan Clint Eastwood, Angelina Jolie'ye başrol verdiği 'The Changeling' ile bir çocuk kaçırma öyküsü anlatıyor. 'John Malkovich Olmak' ile yıldızı parlayan ünlü Amerikalı senarist Charlie Kaufman ise ilk yönetmenlik çalışması 'Synechdoche, New York' ile yine 'oyuncaklı' yaratıcılığını kullanarak bu kez tiyatro alemine dalacak.

KONULAR ÇOK FARKLI
Dört saatlik Che Guevara biyografisiyle yarışan Steven Soderberg'ün filmini Cannes'a yetiştirmek için çok uğraştığı da biliniyor. Latin tarafında, daha önceki 'Motosiklet Günlüğü' ile Che'nin ilk gençlik dönemini anlatan Brezilyalı yönetmen Walter Salles ülkesinin sosyal meselelerini 'Linha de passe' ile gündeme getiriyor. Wim Wenders gibi yönetmenlerden uzun süre önce umudumuzu kestiğimiz için Ceylan'ın rakipleri arasında bence iki Arjantinli yönetmen öne çıkıyor. Özellikle yedi yıl önceki 'Bataklık' ile hayranlığımızı kazanan Lucrecia Martel'in yanı sıra, genç sinemacı Pablo Trapero'un yeni yapımlarını doğrusu merakla bekliyoruz.

ÜÇÜNCÜ KEZ MÜCADELE
Yine Belçikalı Dardanne Biraderler, genç bir kadının öyküsünü anlattıkları 'Lorna'nın Sessizliği' ile 'Altın Palmiye'yi üçüncü kez kazanmak için yarışacaklar. Cannes'ın yeni isimleri arasında yer alan İsrailli Ari Folman'ın, ülkesinin 1982'deki Lübnan işgalini anlatan animasyon filmi şimdiden merak konusu. Macaristan'dan köy mecrasında bir ensest draması, Singapur'un en popüler ismi Eric Khoo ile Filipinli Brillante Mendoza'nın yeni filmleri de listede.