kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yedikleri lezzetli çikolataların nasıl yapıldığını merak eden çocuklar için kurs düzenleniyor.

Sazlı sözlü 23 Nisan

18.04.2008
Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü derken, 23 Nisan Çocuk Bayramı da özel etkinliklerle kutlanmaya başladı. Alışveriş merkezlerinden otellere kadar pek çok mekânda eğlenceli programlar var..
23 Nisan artık sadece devlet törenleriyle kutlanmıyor. Pek çok mekân onlar için özel etkinlikler sunuyor. Örneğin 23 Nisan'da çocuğunuzun çikolata yapmayı öğrenmesini isterseniz, 7-14 yaş çocuklar için Mövenpick Hotel Istanbul'da düzenlenen Çikolata Yapımı Kursu ideal. Otelin şefi Maximilian J.W. Thomae ile Yücel Akbaş tarafından çarşamba günü saat 13.00-15.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında verilecek kursta, çikolata eritme, saklama ve kalıp çikolata yapma gibi bilgiler var. Ayrıca beyaz ve siyah çikolata yapımı, çikolata ile meyve ve fındık kaplamanın da öğretileceği kursun sonunda katılımcılara sertifikalarıyla birlikte günün anısına özel olarak dizayn edilmiş önlük hediye edilecek. 85 YTL'lik kurs ücreti alınan etkinlik hakkında daha fazla bilgi için (0212) 319 29 29 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Maltepe'de bulunan Marmara Eğitim Köyü'nde yine çarşamba günü saat 10.30-17.00 arası düzenelenecek Çocuk Bayramı şenliğinde ise Murat Boz konser verecek. Marmara Eğitim Köyü, Maltepe İstanbul adresinde düzenlenen şenlikte şişme oyuncaklar, animatörler, spor etkinlikleri, uçurtma festivali, ebru sanatı gösterisi, Karagöz-Hacivat gölge oyunu gibi eğlencelere yer veriliyor. Etkinlik hakkında bilgi almak isteyenler Eğitim Köyü'ne (0216) 626 10 33 numaralı telefondan ulaşabilir.

EBRU SANATIYLA TANIŞMA
Bu arada, Astoria Alışveriş Merkezi'nde (Büyükdere Caddesi, Astoria Kuleleri, No: 127, Esentepe-İstanbul) 23-27 Nisan tarihleri arasında kurulacak sanat köşesinde, çocuklar ebru sanatıyla tanışma fırsatı bulacak. Pastel ve kuru boyalarla resim yapabilecekleri etkinlikte, yüz boyama gibi aktivitelere de yer veriliyor. Akmerkez'de ise 25 Nisan'a kadar süren 'Okullar Arası Karma Resim Sergisi', yemek katında izleyicilerle buluşacak. Çarşamba günü saat 16.00'da alt çarşı havuz kenarında Özel Alev Okulları Çocuk Korosu 'Dünden Bugüne Çocuk Şarkıları' adıyla ziyaretçilere müzik dinletisi sunacak. Bayrampaşa Belediyesi ise çocuklara uzun soluklu bir şenlik hazırladı. Geçiğimiz hafta başlayan şenlikte, her gün Kocatepe Mahallesi, Bayrampaşa Belediye Stadı yanında kurulan çadırda çeşitli gösteri ve aktiviteler gerçekleştiriliyor. Bunların arasında bisiklet, kaykay, jimnastik, folklor gösterileri yer alıyor. Şenlik 23 Nisan tarihinde Manga konseriyle son bulacak. "23 Nisan sabahında ailecek güzel bir kahvaltı yapalım," derseniz, Kalamış Koyu'ndan Fenerbahçe Burnu'na, Adalar'dan Marmara'ya geniş bir manzaraya hakim olan Moda Teras'taki özel kahvaltı servisinden faydalanabilirsiniz. Bu açık büfe kahvaltıda reçel, peynir, zeytin ve jambon çeşitleri, ızgara sosis ve sucuk, omlet çeşitleri, kahvaltı yumurtası, ekmek çeşitleri, açmalarla poğaçaların yanı sıra filtre kahve, çay ve portakal ve vişne sularının tadına varmak mümkün. Saat 10.00-13.00 arasındaki servisin kişi başı ücreti ise 28.50 YTL. Tel: (0216) 338 70 40
Haberin fotoğrafları