kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
FOTOĞRAFLAR: CEVDET ÖZDEMİR-MERKEZ

Mucize kurtuluş

Yeni Haber
Atatürk Havalimanı'ndaki bir merdivenin dış korkuluğuna tutunup oynarken yürüyen banda kapılan bir kız çocuğu, 15 metreden zemine düştü.
Tuğba T. isimli 9 yaşındaki kız, havalimanında çalışan 3 turizmci gencin hamlesiyle beton zemine çakılmaktan son anda kurtarıldı. Üzerinde çocuk düşen Okan Eşin, beli ve kolundan hafif şekilde yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Yaşananlar; 2006 yılı sonunda Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi'nde Ayşe Nur Özbay (3) ile Burak Hacıkasımoğlu'nun (16) yürüyen merdivenlerden düşerek ölmeleri olaylarını hatırlattı.

Bu arada, merdiven korkuluklarında hiçbir uyarıcı ikazın olmadığı dikkat çekti. Edinilen bilgiye göre; Dış Hatlar Terminali'nde saat 10.20'de yaşanan olay şöyle gerçekleşti; anne ve babası ile birlikte yakınlarını karşılamak için havalimanına gelen Tuğba, kardeşleri ile birlikte yürüyen merdivenlerde oynamaya başladı. Geliş katında çiçekçinin bulunduğu noktada oynayan çocuklardan Tuğba, dış taraftan merdiven korkuluğuna çıktı.

Bu esnada hareket halinde banda kapılarak yukarı doğru istemsiz şekilde çıkan çocuğu, çevredekiler atlaması için ikaz etti. Cesaret edip atlayamayan çocuk, merdivenin gidiş katına çıkan son noktasında yaklaşık 15 metreden kendini boşluğa bıraktı. Bu esnada havalimanında turizm ofisinde çalışan Okan Eşin, Mahmut Aslan ve Atalay Durgun isimli gençler, düşen çocuğu yakalamak için merdiven altına geldi. Beton zemine çakılmaktan son anda kurtulan kız çocuğu Okan Eşin'in üzerine düştü. Beli ve kolu incinen Eşin, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle tedavi için kliniğe götürüldü.



















Görgü takınları, kız çocuğun bütün ikazlara rağmen merdivende oynamayı sürdürdüğünü anlatarak, turizmci gençlerin gayretleriyle büyük bir facianın yaşanmadan önlendiğini ifade etti. Kızı kurtaran gençlerden Mahmut Aslan, yaşananları heyecanlı şekilde dile getirdi.

Burnu bile kanamadan kurtarılan kız çocuğu, anne ve babası ile birlikte polis merkezine götürüldü. Tuğba'nın korku içinde babasına sarılması ise dikkat çekti.

AJANSLAR