kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li Oran: 253 imzayı bulursam, kurultayı alırım

Yeni Haber
CHP genel başkan adaylarından işadamı Umut Oran kurultayda adaylık için gerekli 253 imzayı bulması durumunda kurultayı alabileceğini iddia etti.

Oran, "Ben 253'ü geçtiğim noktada kurultayı alırım. Sadece kurultay da demiyorum, ben buradan iktidar sözü veriyorum. Bunu bugünden söylüyorum. Bana bunu delege söylüyor. Çünkü halkın gözünde şu anda mevcut, yönetim kendi koyduğu barajın altında kalıyor" dedi.

Umut Oran kurultay CHP'nin hafta sonu gerçekleştirilecek 32'nci Olağan Kurultayına ilişkin çalışmalarıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Kurultay çalışmaları kapsamında 10 gün içinde yaklaşık 17 ile gittiklerini söyleyen Oran, kendine gösterilen ilgiden memnun kaldığını bildirdi.

Aday olabilmek için gerekli yüzde 20 barajına dikkat çeken Oran, "Bu barajı geçince, kurultay kazanmak olacak. Sonrasında en önemli mücadele partimizi yeniden yapılandırmak olacak. Partimizin bir dönüşüme, gelişime ihtiyacı olacak. Sol temeller üzerine, sosyal demokrasi temelleri çağdaş evrensel temeller üzerine emek iş gücü hep beraber bunları doğru bir şekilde kullanarak bir kalkınma programı ile beraber bizim çok ciddi bir yapılanmaya ihtiyacımız var. CHP artık özel ilişkilerin değil kuralların geçerli olduğu bir parti haline gelmeli" dedi.

Oran, diğer aday adaylarıyla işbirliği konusunu da değerlendirdi. Oran, şunları söyledi:

"Ben 3 hafta önce yola çıktığımı zaman önümüzde bazı alternatifler vardı. Sayın Genel Başkanımızın önermiş olduğu bir imkan vardı. Parti Meclisi'nde yer alabilirdim. Ben yeni bir kimlik ve anlayışla ortaya çıktım. CHP bir misyon partisi. Bu partiye yeni bir vizyon ihtiyacı var. Ben bu vizyon adına yola çıktım. Dolayısıyla benim yolum tek yoldur. Ben bu partiyi iktidara getirmek için bu mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim. Bize katılan arkadaşlarımıza her zaman kapımız açık. Bize elini uzatan arkadaşların eli asla havada kalmaz. Ama bu bir vizyon anlayışıdır. Vizyon da iktidardır. Yola nasıl çıktıysak bu şekilde yola devam edeceğiz."

SÖZ DELEGEDE

Oran, imza şansını da değerlendirdi. Bütün adayların güvencesinin delegeler olduğunu vurgulayan Oran, "Projelerimiz belli, yaptıklarımız belli. Burada, sonuç itibariyle oy verecek üyelerimiz, aday adaylarının geçmiş performanslarına mutlaka bakacaklardır. Dün söyledikleriyle bugün söylediklerini mutlaka değerlendireceklerdir. Delegeler bu işi sadece parti davası ve koltuk davası olarak bakmıyorlar. Mustafa Kemal'in delegelerinin sağduyusuna güveniyorum. Benim güvencem onlar. Biz bu yola çıkarken bir aritmetik yapmıştık. O aritmetiğin çok daha üstünde olduğunu yine üyelerimizin ve partililerimizin teveccühünden anlıyoruz" diye konuştu.

EZBERİ BOZMAYA ÇALIŞIYORUM

Umut Oran'a, bütün aday adaylarının hesaplarının sonraki kurultaylar için olduğu yönündeki değerlendirmeler de soruldu. Oran, şunları söyledi:

"Ben Türkiye'nin kaybedecek bir dakika bile zamanının olmadığını düşünüyorum. Ben öyle bir hesap yapsaydım, kurultaya bir ay kala çıkmazdım. Öyle düşünseydim, yerel seçimlerden sonra çıkardım. Ben ülkemizin, halkımızın ekonomik ve sosyal olarak çok ciddi sorunları olduğunu görüyorum. Türkiye'nin ciddi bir şekilde karanlığa gömüldüğünü görüyorum ve onun için kaybedecek bir dakika bile yok. Benim böyle bir hesabım olmadı. Yola bir amaç uğuruna çıktım ve o yönde devam ediyorum. Yolumdan dönmeyeceğim. O konuda çok netim. Sonuna kadar mücadele edeceğim. Hiçbir bahanenin arkasına saklanmayacağım. Şartlar belliydi, oyun belliydi, oyuncular belliydi. Senaryo, hakem ve kazanan belliydi. Ben ezberi bozmaya çalışıyorum. Ben bu ezberi sadece kendi adıma değil, Türkiye adına bozmaya çalışıyorum."

Oran, kurultayda liste çalışması yapıp yapmayacağı konusuna da açıklık getirdi. Oran, "Kurultaydan sonra Türk siyasetine kazandıracağımız çok sayıda arkadaşımız olacak. Şu andaki süreçte, kurultayın şartları ve kuralları bellidir. Ben bütün delege arkadaşlarımızın her birinin en az bir biri kadar değerli olduklarını düşünüyorum. Hepsinden de faydalanmayı düşünüyorum" diye konuştu.

İMZAYI BULURSAM KURULTAYI ALIRIM

Kurultayda ne kadar imza bulacağına ilişkin bir soru üzerine Oran, varsayımlar üzerine yorum yapmaktan itina ettiğini ifade etti. Oran, "O anlamda bir varsayımda bulunamayacağım. Ama ben 253'ü geçtiğim noktada kurultayı alırım. Sadece kurultay da demiyorum, ben buradan iktidar sözü veriyorum. Bunu bugünden söylüyorum. Bana bunu delege söylüyor. Çünkü halkın gözünde şu anda mevcut, yönetim kendi koyduğu barajın altında kalıyor" dedi.

Oran'ın, çalışma ofisindeki toplantıya, CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, Konya Milletvekili Atilla Kart, eski bakanlardan Fikret Ünlü ve eski Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Ateş ile Prof. Dr. Fuat Keyman da katıldı.

(ANKA)