kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Toptan: Erdoğan ile Türk Köşk'te tokalaştı

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, terör örgütünü kınamadıklarını gerekçe göstererek DTP'lilerin ellerini sıkmayacağını açıklayan Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Köşkte verdiği yemek öncesi DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile tokalaştığını açıkladı.

Toptan, "Köşkteki yemekte Erdoğan ile Türk tokalaştı, her şey güzel oldu" dedi. Toptan, Meclis'te gerçekleşen özel oturum ve resepsiyona komutanların gelmemelerini değerlendirirken de "1. Meclis'e geldiler, kabule geldiler. Bir sorun yok. Devletin her kademesi büyük bir coşkuyla katıldı. Bardağın dolu tarafına bakmak lazım. Bu coşkuyu herkes paylaştı" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğrencileri TBMM Tören Salonunda kabul etti. Toptan yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen çocukları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, 23 Nisan gününün TBMM'nin kuruluş günü olması sebebiyle bir taraftan Milli Egemenlik Bayramı diğer taraftan da Çocuk Bayramı olarak kutlandığını hatırlattı. Toptan, "Mustafa Kemal Atatürk büyük bir öngörü ile Türkiye'mizin geleceği olan çocuklarımıza bu bayramı armağan etmiştir" dedi.

Toptan daha sonra gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Meclis'te özel oturum ve resepsiyona katılmayışlarına ilişkin sorularını yanıtladı. Toptan, "1. Meclis'e geldiler, kabule geldiler. Bir sorun yok. Devletin her kademesi büyük bir coşkuyla katıldı. Bardağın dolu tarafına bakmak lazım. Bu coşkuyu herkes paylaştı. Bu devlet kolay kurulmadı. Bu devlet yıkılmaz ama zaafiyet yaratacak davranışlardan özenle kaçınmalıyız" dedi.

"Atatürk dönemi dahil" Türkiye'nin çok badireler atlattığına da dikkat çeken Toptan, "Türkiye nelerle uğraştı. Meclis burada çalışıyor. Polatlı'da top sesleri var. Bu devlet bunların hepsini aşarak buraya kadar geldi" diye konuştu.

Toptan, terör örgütünü kınamadıklarını gerekçe göstererek DTP'lilerin ellerini sıkmayacağını açıklayan Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Köşkte verdiği yemek öncesi DTP Grup Başkanı Ahmet Türk'ün elini sıktığını açıkladı. "23 Nisan törenlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile tokalaşmadığına" ilişkin bir soruya Toptan, "Kasıtlı olduğunu sanmıyorum. Köşkteki yemekte Erdoğan ile Türk tokalaştı, her şey güzel oldu" yanıtını verdi.

(ANKA)