kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MP İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat

Polat, Marriott'la Balmumcu'ya otel yapacak

EBRU ERDOĞAN
Balmumcu'da otel yapmaya hazırlanan MP İnşaat, hafriyat çalışmalarına başladı. Otelde 220 oda olacak..
Murat Polat'ın sahibi olduğu, Galatasaray Spor Kulübü'nün Başkanı Adnan Polat'ın Polat Holding'ine bağlı MP İnşaat, Balmumcu'ya 220 odalı otel yapmak üzere dünyaca ünlü otel zinciri Marriott'la anlaştı. İstanbul ve Erzurum'daki Polat Renaissance otellerinden sonra Polat Holding'in üçüncü oteli olacak 5 yıldızlı ve 220 odalı Marriot Otel için hafriyat çalışmaları başladı. Balmumcu'da Barbaros Bulvarı üzerinde daha önce belediyenin arazisi olan ve özelleştirme kapsamında 7-8 yıl önce bir vatandaşa satılan 2 bin 700 metrekarelik araziyi satın alan Murat Polat, buraya bir "şehir oteli" yapacağını söyledi.

İNŞAATI 2.5 YILDA BİTECEK
Arazinin merkezi olması açısından otel için çok uygun olduğunu ifade eden Polat, otelin özellikle İstanbul'a toplantı için gelecek işadamlarına hitap edeceğini ifade etti. Otelin 2.5 yıl sonra hizmete gireceğini dile getiren Polat, "Otel 5 yıldızlı olacak ve 220 odadan oluşacak. Arsaya otel dışında rezidans ya da alışveriş merkezi gibi bir kompleks düşünmüyoruz. Otelin işletmesi ise Polat Turizm AŞ tarafından yapılacak" dedi. Bulmumcu'daki inşaatın durumu ile ilgili bilgi veren MP İnşaat'ın İnşaat ve Projeler Genel Müdür Yardımcısı Namık Ünlü de henüz projenin belli olmadığını, avam projeyle hafriyatın başladığını belirtti.

17 KAT OLACAK
Zemin boşaltma faaliyetlerinin, arazi etrafındaki binalar nedeniyle 6 ay süreceğine dikkat çeken Ünlü, "Zemine mini kazıklar çakılacak. Bu sürede de Mimar Ömer Selçuk Özkarakoç, projeyi hazırlayacak" diye konuştu. Burada bir Marriott Otel'in yapılacağına dikkat çeken Ünlü, şunları söyledi: "Arazinin büyüklüğü 2 bin 700 metrekare. Bu nedenle çok yüksek bir bina yapmak mümkün değil. Henüz proje belli olmamakla birlikte 15-17 kat civarında olabileceğini sanıyorum."