kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ersin Özince Arif ile birlikte poz verdi.

'Mevduat faizleri de artış sinyali veriyor'

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince vadeli hesap faizlerinin yükselmeye başladığına dikkat çekerek, bu durumun olumsuz etki yapacağını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Mevduat faizleri de artış sinyali veriyor'
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankaların özellikle vadeli hesap faizlerini artırma eğiliminde olduklarını söyleyerek, mevduat faizlerinde yavaş yavaş yukarı doğru kımıldanmalar başladığını belirtti. Özince, Merkez Bankası'nın politikaları üzerine değerlendirme yapmak istemediğini kaydederek, "Biliyorsunuz, tüketici kredisi faizleri başta olmak üzere Türk Lirası kredi faizlerinde de biraz yükselme var. Yani bir yerde piyasa faizde küçük ama yukarı doğru sinyaller vermekte. İnşallah böyle bir artış olmaz, çünkü hepimizin malumu reel faizi daha da artıracağı için, yani borç bütçesine ve vergi mükellefine olumsuz etki yapar'' dedi. İş Bankası Müzesi'nde 'Bir Kumbara Öyküsü' adlı serginin açılışında konuşan Özince, İş Bankası olarak ilk kez 1928'de Türk halkına sundukları kumbaralarla üstlendikleri tasarruf bilinci kavramının Türkiye'de öncülüğünü yaptıklarını belirterek, bu misyonu bugün de devam ettirdiklerini söyledi.

"İLK KUMBARAM ZİRAAT'TEN"
İlk kumbarasına 5 yaşında sahip olduğunu bildiren Ersin Özince, babası tarafından verilen ilk kumbaranın Ziraat Bankası'nın tarihi şube binasının maketi olduğunu ve kumbarasıyla oyun oynayarak çok vakit geçirdiğini ifade etti. Özince, biriktirdiği paralarla kitap ve evcil hayvan satın aldığını da dile getirdi. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İş Bankası Genel Müdürü Özince, IMF ile ilgili bir soruya, "En azından böyle bir ilişkinin sürdürülmesinin fevkalade bir sakıncası olmaz. Şu andaki durumumuz, yani 'tamamen böyle bir şey yapmayalım' diyecek kadar güçlü olsaydı, memnuniyetle ben bunu söylemek isterdim, ama sürdürülmesinde bugün için yarar var diye düşünüyorum. Kemerlerimizi bağlayalım'' diye yanıt verdi. Özince, 'Türkiye'yi cari açık nedeniyle gelişmekte olan ülkeler arasında en kırılgan ilk 5 ülke arasında gösteren bir rapor yayınlandığını' hatırlatılması üzerine, bu tür değerlendirmelere katılmadığını ifade ederek, en kırılgan ülkelerin, bankacılık sektörü batmış ülkeler olduğunu dile getirdi.