kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

150 milyon zengin turistten Türkiye'ye 20 bin kişi düştü

İstanbul'a yanaşan MSC Poesia, bu yıl Türkiye'ye 110 bin zengin turist getirecek. MSC Cruises Genel Müdürü Tuncel, "Pazar 150 milyon kişiyi hedef alıyor" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
150 milyon zengin turistten Türkiye'ye 20 bin kişi düştü
MSC Cruises filosunun en yeni gemisi MSC Poesia, İzmir'den sonra dün İstanbul'a da demir attı. 2008 yılı yapımı 239 metre uzunluğunda ve 15 kat yükseliğindeki MSC Poesia'yı gazetecilere tanıtan MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, bu yıl içinde 30 hafta boyunca Türkiye'ye 110 bin turist getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kruvaziyer turizminin Türkiye'de hızla geliştiğini, Arkas ortaklığı ile Türkiye'de 4 yıldır hizmet veren MSC Cruises Türkiye'nin de buna katkıda bulunduğunu belirten Tuncel, geçen yıl gerçekleştirdikleri 50 sefer ile Türkiye'ye 70 bin turist getirdiklerini bildirdi. Türkiye'den de yolcu alan geminin seferlerini artıracağını ifade eden Tuncel, hedeflerinin daha fazla turisti Türkiye'ye getirebilmek olduğunu söyledi.

150 MİLYON KİŞİLİK BİR KİTLE
Gemide çok ciddi bir servis bulunduğunu, 3 yolcuya 1 mürettebat düştüğünü belirten Tuncel, özellikle son dönemlerde balayı çiftlerinin gemiye daha çok ilgi gösterdiğini kaydetti. Tuncel, MSC Cruises'in 4 yıldır Türkiye'ye geldiğini, ilk yıl 2 bin yerli turisti gemiyle seyahatte ağırladıklarını, bu sayının her geçen yıl artığını anlattı. Dünyada bu tür seyahat yapanların sayısının 150 milyon civarında olduğunu, Türkiye'de ise bu rakamın toplam 20 binlerde bulunduğunu kaydeden Tuncel, "Yani Türkiye için daha gidilecek çok yer var. Ama biz MSC olarak Türkiye'den çok memnunuz" değerlendirmesinde bulundu. Arkas Holding Cruises Gemileri Acenta Koordinatörü Savaş Ercan ise "Liman ücretleri çok yüksek. Bu da Türkiye'ye gelen bu tarz gemilerin sayısına düşürüyor" diyerek başka bir noktaya dikkat çekti.