kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Savunma Bakanlığı'na lojman yaptı, Esentepe'de arsayı kaptı

Menekşe ATASELİM - EKONOMİ
Milli Savunma Bakanlığı'ndan 2 ay önce TOKİ'ye geçen Esentepe'deki 4.2 dönümlük konut ve ticaret imarlı arsa açık artırma ile satılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Savunma Bakanlığı'na lojman yaptı, Esentepe'de arsayı kaptı
İstanbul'un en gözde bölgelerinden Esentepe'de Salih Tatlıcı'nın ikiz kulelerinin hemen yanında yer alan 4.2 dönümlük arsa, TOKİ tarafından satışa çıkarıldı. 31.9 milyon YTL'lik muhammen bedel üzerinden 6 Mayıs Salı günü açık artırma usulü ile satışı gerçekleştirilecek arsanın konut ve ticaret imarı bulunuyor.

İLK FİYAT 31.9 MİLYON YTL
TOKİ Emlak Daire Başkanı Dursun Baştürk, söz konusu arsanın idareye 2 ay kadar önce Milli Savunma Bakanlığı'ndan geçtiğini belirtti. Baştürk, arsanın Savunma Bakanlığı'na tahsisli olduğunu ancak idare ile yapılan protokole göre Bakanlık için yapılan lojmanlar (HAİT) ve tesisler karşılığında TOKİ'ye terk edildiğini ifade etti. Esentepe'nin İstanbul'un en değerli bölgelerinden olduğunu kaydeden Baştürk, açık artırmada oluşabilecek fiyatla ilgili şu yorumlarda bulundu: "31.9 milyon YTL, yaptırdığımız ekspertiz çalışmalarına göre arsanın mevcut ederidir. Açık artırmada ne kadar çıkar tahmin etmek zor." Baştürk, aynı gün Türkiye genelindeki 350 civarında arsasını satışa çıkaracağını belirtti.

10 BİN METREKARE İNŞAAT ALANI
TOKİ'den alınan bilgilere göre, 2.5 emsal oranının geçerli olduğu toplam 4 bin 261 metrekarelik arsada 10 bin 652 metrekarelik inşaat yapmak mümkün. Yapılacak inşaatın yüksekliği konusunda ise arsanın hemen yanındaki 143 metrelik Tat Towers'ın emsal olabileceği ifade ediliyor. Söz konusu arsanın önünden geçen yolun karşı tarafında ise Zorlu Gayrimenkul'ün geçtiğimiz yıl 800 milyon dolara satın aldığı Karayolları arazisi yer alıyor.