kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Levrek buğulama

Öncelikle domatesi, yeşil biberi, sarmısağı, soğanı, mantarı ince ince doğrayın, karıştırın. Fileto olarak hazırlattığınız balığı bir tepsiye ya da tencereye yerleştirin. Üzerine önce defne yaprağını ve tane karabiberleri, sonra da domatesli karışımı koyun. Hazırladığınız yemeğin üzerine saplarından ayırıp bütün halde bıraktığınız maydanozları serpin. Üzerine limon dilimlerini dizip, tereyağını küçük parçalar halinde koyun. Fırında ya da ocağın üzerinde su eklemeden pişirin. İsteğe bağlı olarak limon suyu serpip servis yapın.

Malzemeler 4 Kişilik
* 1 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış)
* 3 adet domates
* 3 adet yeşil biber
* 1 demet maydanoz
* 1 adet dilimlenmiş limon
* 1 su bardağı mantar
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 diş sarmısak
* 1 demet taze soğan (veya 1 adet kuru soğan)
* 1 adet defne yaprağı
* Tane karabiber
* Tuz