kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Halim Birsin

Mobilya, 'mutfak ve banyoda' 3 milyar YTL ciroya doğru koşuyor

Mutfak ve banyo mobilya sektörü, 2007'de bir önceki yıla göre yüzde 10 büyüdü. Sektörün toplam cirosu 3 milyar YTL sınırına dayandı..
Mutfak ve banyo mobilya sektörü, 2007 yılında yüzde 10 oranında bir artış yakalayarak toplam cirosunu 2 milyar 700 bin YTL'ye yükseltti. Ahşap Mutfak ve Banyo Mobilyası Sanayici ve İthalatçıları Derneği (MUDER) verilerine göre, mutfak ve banyo mobilyası sektörü bir önceki yıla göre yüzde 10 büyümeyle yaklaşık 900 bin adetlik bir pazar payına ulaştı. MUDER Yönetim Kurulu Başkanı Halim Birsin, yaptığı açıklamada, bir süredir inşaat sektöründeki gelişmelere paralel olarak hızlı büyüme kaydeden sektörün, 2007 yılında genel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçim süreci, referandum, anayasa değişiklik tartışmaları gibi yoğun siyasi gündemin neden olduğu ekonomik belirsizlikler ve konut borçlanma faizlerinin artmasına rağmen büyümeye devam ettiğini söyledi. Mutfak ve banyo sektörü olarak daha geniş bir büyümeyi hedeflediklerini anlatan Birsin, 2008 yılı için daha ümitli olduklarını ifade etti.

Teslimlerle hareketleniyor
Mutfak ve banyo mobilyasının inşaatlarda en son yerine konan ürünler olduğuna işaret eden Birsin, "Bu nedenle 2005 ve 2006 yıllarında başlanan konutların teslimlerinin 2008 ve 2009 yıllarında olacağını da hesaba katarak, 2008 yılının bizim için daha iyi bir yıl olacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.