kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"ABD siyasi ve ekonomik krizde"

Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD'nin siyasi ve ekonomik bir buhran içinde bulunduğunu ve onu bu krizden hiç kimsenin çıkaramayacağını söyledi.

Ahmedinejad, ülkenin batısındaki Hemedan şehrinde yaptığı ve devlet televizyonundan canlı yayımlanan konuşmada, bugün dünyadaki sorunların temelinin "inançsızlık ve adaletsizlik" olduğunu ifade etti.

İsim vermeden ABD Başkanı George Bush'u eleştiren Ahmedinejad, "Bana göre o büyük gücün başkanı (Bush), dünyanın en çaresiz insanıdır. Çünkü onun yaşamında Allah'ın ve inancın yeri yok" dedi.

Dünya ekonomisinin büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını ve bunun nedeninin de adaletsizlik olduğunu söyleyen Ahmedinejad, şunları kaydetti:

"Bugün ABD'deki bazı bankalar krizde bulunuyor. Bu kriz kendi sınırlarını da aşmış bazı ülkelere de yayılmıştır. ABD'nin krize girmesinin nedeni, 50 yıldır dünyanın mazlum milletlerinin kaynaklarını yağmalamasıdır. Ancak şimdi bu 50 yıldır süren durum değişti. Milletler, artık büyük güçlerin baskılarını kabul etmiyor, direniyor ve emperyalizme tahammül göstermiyor. Bu yüzden dünyanın başına açtıkları sorunlar artık kendilerine yönelmiştir. Bunu burada söylemeliyim ki, Allah'ın lütfuyla bu sorunlarla karşı karşıya kalacaklar. Bu da onların büyüklüğünü sona erdirecek."

ABD'nin bugün birçok sorunla karşı karşıya olduğunu, bu sorunların yakında bazı Asya ülkelerine de sıçrayacağını, hatta Avrupa'ya kadar uzanacağını iddia eden Ahmedinejad, "Şu anda Amerika'yı bu siyasi ve ekonomik krizden hiç kimse kurtaramaz" ifadesini kullandı.Ahmedinejad, Amerikan yetkililerine, krizden kurtulmak istiyorlarsa "Allah'a ve adalete dönmelerini" de tavsiye etti.

AA