kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

23 Nisan coşkuyla kutlanıyor

Yeni Haber
Büyük Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde kutlanıyor.

Ankara'da, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığında Vali Kemal Önal, Ankara 4. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları ile öğretmenlerden oluşan heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.Çelik, Atatürk'ün mozolesine kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan üzerinde, ''Milli Eğitim Bakanlığı'' yazılı çelengi koydu ve saygı duruşunda bulunuldu.


* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakan Çelik, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:''Büyük Önderimiz Atatürk, 88 yıl önce milli hakimiyetimizin sembolü olarak açtığın TBMM, Türk milletini gururla temsil etmektedir, milletimizi koyduğun ilkeler ışığında çağdaş medeniyete doğru taşımaktadır.

TBMM'nin açılışı dolayısıyla Türk çocuklarına armağan ettiğin Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı evrensel bir boyut kazanarak dünyada hayranlık uyandırıyor. Bugün tüm yurtta ve dünyada tıpkı 88 yıl önceki coşku ve gururla bu anlamlı millet bayramını kutluyoruz. Çocuklarımızla birlikte size bir kez daha minnettarlığımızı arz ediyoruz. Ruhun şad olsun.''

Daha sonra, 81 ilden ve Ankara'daki okullardan gelen öğrenciler, Atatürk'ün mozolesi önünden saygı geçişi yaptılar. Öğrenciler, ellerindeki çiçekleri ve bayrakları mozoleye bıraktılar.

Birinci Meclis binasında düzenlenecek törenden sonra, 19 Mayıs Stadyumu'nda öğrencilerin gösterileri başlayacak. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Anamuhalefet lideri, yüksek yargı organları başkanları, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekillerinin katılacağı törenden sonra, büyükler koltuklarını çocuklara bırakacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde tören düzenlendi.Törende, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, bakanlık binası önündeki Öğretmen Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunan törene, MEB personeli de katıldı.

TBMM BAŞKANI TOPTAN, TBMM'DEKİ ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK KOYDU

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 88. yıldönümü dolayısıyla TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Toptan'ın, kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan ve üzerinde ''TBMM Başkanı'' yazan çelengi Atatürk Anıtı'na bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Nazım Ekren ve Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TBMM başkanvekilleri Nevzat Pakdil ve Eyyüp Cenap Gülpınar, TBMM Başkanlık Divanının bazı üyeleri, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, siyasi partilerin grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve Meclis bürokratları katıldı.

ADANA'DA ATATÜRK PARKI'NDAKİ ATATÜRK ANITINA ÇELENK KONULDU

23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları öncesi Adana'da Atatürk Parkı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Vali İlhan Atış, 6. kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, gazi dernekleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile öğrenciler katıldı. Bu arada, tören öncesi bir asker, görevli arkadaşlarının elbiselerini düzeltti. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Vali Atış ile diğer yetkililer 5 Ocak Stadyumu'ndaki kutlamalara katıldı.

AJANSLAR