kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
John McCain, kendisinin de annesi ile birlikte Side'ye geldiğini anlattı.

Anne McCain'in Side yazlığı

DIŞ HABERLER
ABD'de Cumhuriyetçi Parti adayı McCain, Sadettin Saran'a konuştu: "Türkiye'siz Irak ve Filistin çözülemez." Anne McCain ise, uzun yıllar Side'deki yazlığında tatil yaptığını anlattı..
Katıldığı davetlerde siyasete gireceğine dair mesajlar veren işadamı Sadettin Saran, son dönemde de ABD başkan adayları ile yaptığı görüşmelerle dikkat çekiyor. ABD'nin Cumhuriyetçi Parti'den güçlü başkan adayı John McCain ile bir araya gelen Saran "Türkiye adına lobi yapıyorum" dedi. John McCain ise yüz yüze görüşmede Saran'a, Irak'ta gerekirse 100 yıl kalması gereken ABD için, Türkiye'nin en yakın müttefik olduğunu söyledi. 72 yaşındaki McCain, ABD'nin Irak'tan çıkması durumunda Türkiye ile İran'ın karşı karşıya geleceğini söyleyerek "Türkiye'nin desteği olmadan Irak ve Filistin sorunu çözülemez. Irak'taki Kürtler için de Türkiye'nin dostluğu hayati önem taşıyor" dedi. Bir süre önce Demokrat Partili aday Hillary Clinton ile görüşen Saran, gelecek ay da Barack Obama ile biraraya gelecek.

ANNESİ, İKİZİ İLE DÜNYAYI GEZİYOR
John McCain kendisine "başkanlık için yaşlı" diyenlere "Bizim ailenin genlerinde gençlik var" diyerek 96 yaşındaki annesi Roberta McCain'i örnek gösteriyor. Saran'ın sohbet etme imkânı bulduğu Roberta McCain de, uzun yıllar Antalya Side'de yazlık evlerinde tatil yaptığını anlatarak, "Türk insanının yakınlığı ve sıcaklığını dünyanın hiçbir yerinde görmedim" dedi. Plan yapmadan Avrupa'dan Ortadoğu'ya dünyayı dolaşan Roberta McCain ve ikiz kardeşi Rowena McCain, basında sıkça yer buluyor.
Haberin fotoğrafları