kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

ÖNER ÖNGÜN
12. Afife Tiyatro Ödülleri'ne protestolar damgasını vurdu. Dostlar Tiyatrosu 'yakışıksız' diyerek mansiyon ödülünü almaya gelmedi, sahnede de bu ödülün anonsun yapılmadı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu
Önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 12. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu Korhan Abay'ın üstlendiği törene, 'Özel Ödüller' kategorisinde mansiyon ödülünün layık görüldüğü Dostlar Tiyatrosu katılmayarak, söz konusu ödülü protesto etti. Bu protesto karşısında da mansiyon ödülü sahneden anons edilmedi.

'Bayazıt' damga vurdu!
Gecede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 'Bayazıt' oyunu dört ödül birden aldı. 'Yılın En Başarılı Erkek Oyuncu' ödülünü 'Bana Bir Picasso Gerek' adlı oyundaki rolüyle kazanan Sezai Altekin "14 sene süren bir hasretten sonra bu ödül benim için çok şey ifade ediyor" dedi. 'Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu' dalında ise yine 'Bana Bir Picasso Gerek' oyunundaki rolü ile Ayça Bingöl kazandı.

İdiz'in ödül gecesi
'Yılın En Başarılı Sahne Müziği' dalında ödülü 'Bir Şehnaz Oyun' isimli oyunla Cem İdiz kazandı. Cem İdiz'in şehir dışında bulunması sebebi ile ödülü eski eşi Nurseli İdiz aldı. İdiz, aynı zamanda kendi adına 'Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu' ödülünü 'Kadıncıklar' isimli tiyatro oyunundaki rolüyle kazandı. Öte yandan piyanist Fazıl Say da Dostlar Tiyatrosu'nun, 'Sivas 93' oyununa verilen mansiyon ödülünü protesto etmesine destek verdiğini belirterek kendisinin de müzik dalındaki adaylığını geri çektiğini açıkladı.
Haberin fotoğrafları