kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BAKANLIK TEDBİR ALMALI... Arıların karışmasının ırkı bozduğunu belirten arıcı Kemal Demir de, sezon sonu arıcılar gittikten sonra arı ırkını eski haline getirmek için uğraştıklarını anlatıyor. Demir, Tarım bakanlığı'nın tedbir almasını istiyor.

Dikkat: 'Rüşvet' Ardahan'daki saf Kafkas arı ırkını bozacak

Bal ithalatı tartışmasının yapıldığı bir dönemde arıcılığa "rüşvet" iddiaları da karıştı. Rüşvetle alınan ikametgâhlarla Ardahan'daki arıların geleceği tehlikede..
ARDAHAN, Artvin'den sonra saf Kafkas arı ırkı kolonilerine ev sahipliği yapan ikinci kentimiz. Saf Kafkas arılar, hortumlarının uzunluğu nedeniyle her çiçeğin özünü alabilen arılar olarak biliniyor. Ardahan'a yaptığımız ziyarette duyduğumuz şikayetler, bu arı ırkının geleceğinin insan eliyle tehlikeye girdiğini gösteriyor. Aynı tür arı ırkı bulunduğu için sadece Artvinli arıcıların girişine izin verilen Ardahan'daki bu sınırlamanın, başka illerden gelip Artvin'den alınan ikametgahlarla aşıldığı bildirildi. Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Latif Tosunoğlu, saf Kafkas arı ırkına yönelik tehlikenin altında rüşvetin döndüğünü öne sürüyor. Diğer illerden arıcıların Artvin'de bir muhtardan rüşvetle ikametgah senedi alıp Ardahan'a geldiklerini iddia eden Tosunoğlu, karşı çıkıldığında araya politikacıların devreye girdiğini bildirdi. Tema Vakfı aracılığıyla Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Camili (Macahel) köyündeki arıcılık çalışmalarına desteğiyle tanınan ve 4 Ağustos'ta Arı Safarisi'ni başlatacak olan işadamı Nihat Gökyiğit ise, Artvin ve Ardahan'daki tüm arıların saf Kafkas arı ırkından olmadığını söyledi.