kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

1 Mayıs 135 ülkede resmi tatil

Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in "Dünyanın her tarafında da bu tatil olarak kullanılmıyor" dediği 1 Mayıs'ın, 135 ülkede resmi tatil olarak kutlandığı belirlendi. Bazı ülkelerde 1 Mayıs nedeniyle bir günden fazla resmi tatil yapılıyor.

AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas'ın, 1 Mayıs'ın "Birlik ve Dayanışma Günü" olarak resmi tatil edilmesine ilişkin teklifi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de desteğiyle dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldi.

Toplantıdan 1 Mayıs'ın "Birlik ve Dayanışma Günü" olarak kabul edilmesi kararı çıkarken tatil olması ise kabul görmedi. Böylece çalışanlar "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlayacakları 1 Mayıs'ta mesai başında olacak.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 1 Mayıs'ın tatil edilmeme kararını "Bir günün tatil olması 2 katrilyona yakın zarar getirir" sözleriyle savundu. Çiçek, 1 Mayıs'ın dünyanın çoğu ülkesinde tatil olmadığını söyledi. Cemil Çiçek'in "Dünyanın her tarafında da bu tatil olarak kullanılmıyor" dediği 1 Mayıs'ın, dünyada 135 ülkede resmi tatil olarak kutlandığı belirlendi. Bazı ülkelerde 1 Mayıs nedeniyle bir günden fazla resmi tatil yapılıyor. ANKA'nın belirlemelerine göre, 1 Mayıs'ın tatil günü olarak kutlandığı ülkeler şöyle :

1 MAYIS'IN TATİL OLDUĞU ÜLKELER

-Avrupa (Toplam 43 ülke): Almanya, Andora, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bolerus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Luksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Monaco, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna, Yunanistan,

-Asya (Toplam 30 ülke): Ermenistan, Bahreyn, Bangladeş, Kamboçya, Çin, Doğu Timor, Hong Kong, Hindistan, Endenozya, Irak, Filistin, Kazakistan, Kırgızistan, Laos, Lübnan, Malezya, Myanmar (Burma), Nepal, Kuzey Kore, Pakistan, Filistin, Filipinler, Singapur, Güney Kore, Sri Lanka, Suriye, Tayvan, Vietnam, Yemen, Japonya,

Amerika (Toplam 21 ülke): Arjantin, Bolivya, Şili, Kolombiya, Ekvator, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay, Venezüella, Küba, Belize, Costa Rika, El Salvador, Meksika, Honduras, Nikaragua, Panama, ABD, Kanada.

-Afrika (Toplam 38 ülke): Cezayir, Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Çad, Kongo, Mısır, Eritre, Etiyopya, Gabon, Gambia, Gana, Kenya, Lesato, Madagaskar, Malawi, Mali, Marutanya, Fas, Mozambik, Namibya, Nijer, Nijerya, Raunda, Senegal, Somali, Güney Afrika, Swaziland, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Batı Sahra, Zambia, Zimbabwe

-Okyanusya (Toplam 3 ülke): Avustralya, Yeni Zelanda, Vanatu.

(ANKA)