kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şehit ailelerinin evine ateş düştü

Yeni Haber
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Bekir Atacan'ın (25) Osmaniye'nin Nohuttepe köyündeki evinde yas tutuluyor.

ACILI AİLELERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Olayın bildirilmesinin ardından göz yaşlarına boğulan şehidin yakınları, terör örgütüne lanet yağdırdı.

Üzüntüden konuşmakta güçlük çeken baba Osman Atacan (45), ''Bu acıya yürek dayanmaz. Acı haberi aldığımda yıkıldım. Tek erkek çocuğumu kaybettim'' dedi.

Şehidin annesi Elif Atacan (43), kardeşleri Nevin (16), Nihayet (18) ve ablası Emel (27), sinir krizi geçirdi.Şehidin annesi ve kardeşlerine, Garnizon Komutanlığı sağlık ekipleri müdahale etti.

Oğluyla 2 gün önce görüştüğünü belirten anne Elif Atacan, ''Oğlum, ben sensiz ne yaparım. Seni evlendirecektik. Senin çocuklarını kucağıma alamadan bizi bırakıp gittin. Senin acına nasıl dayanacağım. Senin yerini kim dolduracak'' diyerek gözyaşı döktü.

Uzman Çavuş Bekir Atacan'ın 2 yıl önce göreve başladığı, Irak'ın kuzeyine düzenlenen Güneş Operasyonu'na katıldığı öğrenildi.Şehidin cenazesinin yarın Nohuttepe köyünde toprağa verileceği bildirildi.

PİYADE KOMANDO ÇAVUŞ ÖZDEMİR'İN SAKARYA'DAKİ EVİNDE BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞANIYOR

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki mayın patlamasında şehit olan Piyade Komando Çavuş Tuncay Özdemir'in (23) Sakarya'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde oturan Firdevs ve Mehmet Özdemir çiftinin üç çocuğundan biri olan Tuncay Özdemir'in Şemdinli ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olması, ailesini yasa boğdu.

Şehidin annesi Firdevs Özdemir yaptığı açıklamada, oğluyla şehit ailelerinin televizyondaki görüntülerini izlediklerini belirterek, ''Başkaları bizi izlesin şimdi yavrum. Yanıyorum siz anlamazsınız, ben anayım, ben yanıyorum. Daha ne diyeyim ki?'' dedi.Oğlunu geçen yıl fındık hasat döneminden bu yana görmediğini belirten Özdemir, şöyle devam etti:

''Yaradanım versin sabrını. Vatan sağ olsun diyorum ama yavrum sağ değil ne diyeyim? Yine de vatan sağ olsun. Telefonda görüşüyorduk. Telefonda 'Anne iyiyim, buradayım, şuradayım' derdi. Çatışmaya gittiğini söylemezdi, hep saklardı. Babasına da söylemezdi. 'Babama çatışmaya gittiğimi söylemeyin, babam hasta' derdi. 'Oğlum zor mu?' derdim, 'Zor değil' derdi. Oğlum 'Geriden git' derdim, 'Anne geriden gidemezsin, coşasın gelir, duramazsın' derdi. Yaktı beni yavrum.''

''ERKEN TERHİS OLABİLMEK İÇİN İZNE GELMEDİ''

Acılı baba Mehmet Özdemir ise oğluyla en son iki gün önce telefonda konuştuğunu söyledi.

Oğlunun ağustosta terhis olacağını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

''Daha önce bölükteydi, iki gün önce de sınır karakoluna gitmiş, ondan sonra bu hadise meydana gelmiş. Başka bilgim yok. Dün ağabeyiyle görüşmüş sanırım. Ağabeyine 'Çok iyiyim, bomba gibiyim' demiş. Sanıyorum ki sınır karakolundan komutanının cep telefonuyla aradı. Erken terhis olabilmek için izne gelmedi. Tezkeresini bir an önce almak istiyordu. Terhis olmasına 89 günü kalmıştı.''

Şehit Özdemir'in cenazesinin, yarın öğle saatlerinde Karapürçek ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

ŞEHİT OLAN JANDARMA KOMANDO ÇAVUŞ SELİMOĞLU İÇİN, BİNGÖL'DE TÖREN DÜZENLENDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ersin Selimoğlu için, Bingöl'de tören düzenlendi.

Bingöl Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Selimoğlu'nun cenazesi, Merkez Ulu Cami'ye getirildi. Bu sırada baygınlık geçiren şehit annesi Havva Selimoğlu, Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İl Müftüsü Hasan Çağlar'ın cenaze namazını kıldırmasının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehit naaşı, daha sonra Şehitler Anıtı'ndaki tören alanına götürüldü.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İshak Ceylan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurmay Albay Alpar, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün Hakkari'deki saldırısıyla hain yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi.Şehitlerin kanının yerde kalmayacağını ifade eden Kurmay Albay Alpar, ''Dağlarımızda bir tek terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelemiz kararlıkla devam edecek'' diye konuştu.

Törende, şehidin abisi Erol Selimoğlu ile babası Mehmet Selimoğlu da tabuta sarılarak ağladı.

Mehmet Selimoğlu, bir ay önce askerden gelen oğlu Erol Selimoğlu'na, ''Kardeşin aramıştı. 'Baba ağabeyim teskere aldı. Ben de yakında teskere alıp geleceğim' demişti. Ama sen geldin, o gelemedi'' diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Törende fenalık geçiren Şehit Selimoğlu'nun yakınlarını, askerler teskin etmeye çalıştı.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Selimoğlu'nun cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere ambulansla merkeze bağlı Göltepesi köyündeki Kadırme Şehitliği'ne götürüldü.

AA