kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ayvaz Gökdemir son yolculuğuna uğurlandı

Yeni Haber
Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden ve "Komando Ayvaz" olarak bilinen Devlet eski Bakanı Ayvaz Gökdemir, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Gökdemir'in cenazesine siyaset dünyasında birçok isim katıldı.

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Devlet eski Bakanı Ayvaz Gökdemir, Kocetepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camii'nde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Eski Başbakan Tansu Çiller, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İstemihan Talay, Sümer Oral, Meral Akşener gibi eski bakanlar ve Gökdemir'in ailesi katıldı. Gökdemir'in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÜÇ KEZ SEÇİLMİŞTİ

Ayvaz Gökdemir, 1942 yılında Gaziantep'de doğdu. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu ile Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitiren Gökdemir, Öğretmen Okulları Genel Müdürlüğü, Özel Yükseliş Koleji Genel Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

19. Dönem Gaziantep, 20. Dönem Kayseri ve 21. Dönem Erzurum Milletvekilliği olarak TBMM'ye giren Gökdemir, Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığında kurulan 53. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev aldı. Ayvaz Gökdemir, evli ve 3 çocuk babasıydı.

(ANKA)