kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık turu

Vejetaryenler uzun yaşıyor
Alman Kanser Araştırma Vakfı'nın yaptığı araştırmaya göre vejetaryenlerin daha uzun yaşadığı tespit edildi. Bin 165 kişi üzerinde yapılan araştırmada vejetaryenlerin beslenmelerine ve yaşamlarına daha dikkat ettikleri için daha uzun yaşadıkları ortaya çıktı. 21 yıllık araştırmanın sonucuna göre, vejetaryenlerin daha uzun yaşamalarının kesinlikle et yememeleriyle alakalı olmadığının da altı çizildi. Uzmanlar, vejetaryenlerin sağlıklı yaşama önem verdikleri için daha uzun yaşadıklarını söyledi.

Depresyona karşı safran tableti
İranlı bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre safran, depresyonu ortadan kaldırıyor. Tahran Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, safran tabletleri verilen hastalarda depresyon belirtilerinde yüzde 50'lik bir azalma tespit edildi.

Obeziteyle savaşta yeni risk
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, obeziteye karşı verilen savaş, bazı çocukların anoreksik olmasına neden oluyor. 11- 18 yaş aralığındaki gençlerin "az kilolu" olmanın bile kötü olduğunu düşünerek aşırı zayıflamaya çalıştığı belirlendi.

Yandaki kadın kazayı önlüyor
Almanya'daki Dresden Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, yan koltukta kadın oturduğu zaman erkeğin kaza riski 5 kat azalıyor. Uzmanlar, kadınlar yanda otururken, erkeklerin daha sakin ve daha dikkatli araç kullandığını tespit etti.

18 yaş altına sigara satışı bitti
İtalya'da bundan böyle 18 yaşın altındakiler sigara satın alamayacak. Sağlık Bakanı Livia Turco, hükümetin Dünya Sağlık Örgütü'nün sigarayla mücadele sözleşmesini onayladığını bildirdi. İtalya'da 12 milyondan fazla sigara tiryakisi bulunuyor.