kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

405 HP'lik Porsche Cayenne GTS, Bursa'da tanıtıldı

01.04.2008
Porsche'nin lüks SUV anlayışında yeni bir çığır açan Cayenne modelinin daha sportif ve güçlendirilmiş versiyonu Cayenne GTS'in Türkiye tanıtımı, 1 Nisan'da kapılarını açan Bursa Oto Show 2008 kapsamında gerçekleştirildi.

Doğuş Otomotiv-Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy, "Fuar kapsamında Türkiye'de ilk kez tanıtımını gerçekleştirdiğimiz 405 HP güce sahip Cayenne GTS'i 128 bin 985 Euro'dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla müşterilerimizin ilgisine sunuyoruz. Porsche ailesi olarak yılsonuna kadar bu çok özel Cayenne versiyonundan 10 adet satabilmeyi amaçlıyoruz" dedi.

*PORSCHE CAYENNE GTS FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ


Alman lüks spor otomobil ve arazi aracı üreticisi Porsche'nin tasarımıyla olduğu kadar yol tutuş performansı ve teknolojisiyle de ön plana çıkmayı başaran Cayenne model ailesinin yeni sportif üyesi Cayenne GTS, Bursa Oto Show 2008'de ilk kez Türk otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. Doğuş Otomotiv-Porsche, Bursa Oto Show 2008 kapsamında ilk kez sergilediği Cayenne GTS'i 128 bin 985 Euro'dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla ithal ediyor.

Bursa Oto Show 2008'de gerçekleştirilen Porsche Cayenne GTS tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Doğuş Otomotiv-Porsche Genel Müdürü Anıl Gürsoy, "Lüks SUV sınıfının öncüsü Porsche Cayenne, gerek performans ve ekonomiyi bir arada sunan benzinli motorları gerekse 87 bin 421 Euro'dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla Türk tüketicisinin gözdesi olmaya devam ediyor. Yıl sonuna kadar 121 adet Porsche Cayenne satabilmeyi amaçlıyoruz. Bu yıl hedeflediğimiz Cayenne satışının 10 âdetini ise ilk kez Bursa Oto Show 2008 kapsamında tanıttığımız Cayenne GTS oluşturacak" dedi.

Porsche Cayenne GTS, arka bölümde yoğunlaşan krom kaplamalarının yanı sıra bagaj kapağındaki GTS logosuyla diğer Cayenne versiyonlarından ayrılıyor.

Bununla birlikte dış tasarımında Cayenne Turbo ile aynı görünüme sahip Cayenne GTS, 21 inçlik jantları ve 295/35 ebatlarındaki lastikleriyle göz kamaştırmayı başarıyor. Ayrıca B ve C sütunlarının üzerindeki siyah süsleme plakaları ve sportif eşikler ise araca daha kaslı bir görünüm kazandırılmasına yardımcı oluyor. Cayenne GTS'nin aerodinamik biçimini daha da pekiştiren arka spoylerin yanı sıra araçta ayrıca isteğe bağlı olarak çift kanatlı profile sahip sabit yapılı bir başka spoyler seçeneği daha sunuluyor.

Porsche SUV'larının en sportifi olarak tanımlanan Cayenne GTS altı ileri manuel şanzımanla ve Cayenne S'e göre 24 mm alçaltılmış şasi standart olacak biçimde bantlardan iniyor. 0-100 km/s hızlanmasını 6.1 saniyede tamamlayan Cayenne GTS, 253 km/s'lik son hıza erişebiliyor. Bununla birlikte 80-120 km/s ara hızlanmasını 6.6 saniyede tamamlayan Cayenne GTS, 100 km'de ise ortalama 15.1 litrelik yakıt tüketim değerine sahip. Ayrıca 80-120 km/s ara hızlanmasını 6.6 saniyede tamamlayan Cayenne GTS, 100 km'de ise ortalama 15.1 litrelik yakıt tüketim değerine sahip. İsteğe bağlı olarak sunulan Tiptronic S şanzımanlı Cayenne GTS versiyonlarında ise 100 km'deki ortalama yakıt tüketimi 13.9 litre olarak gerçekleşiyor.

CHA