kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uzmanların önerisi tek eşlilik

Yeni Haber
Kadın Doğum Uzmanı Nurettin Kavcı, son yıllarda cinsel yollardan bulaşan hastalıklarda artış yaşandığını belirterek, bu hastalıklardan korunmanın en iyi yolunun tek eşlilik olduğunu söyledi.

Özellikle yazın artan göçle beraber ve yurt dışı seyahatlerde bulaşan hastalıklardan korunmada tek eşliliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Kavcı, "Başka yerde cinsel yolla bulaşan bir hastallığın eşe ve çocuğa bulaşma riski yüksektir. Bu hastalık erkeklerde az belirti verip sinsi seyredebildiği gibi bayanlarda kansere varan hastalıklara yol açabilir. Bu gibi hastalıktan uzak kalmak için tek evlilik şarttır." dedi.

Özellikle sahil kesimlerde ve turistik yerlerde çalışan bayan ve erkeklerde hastalık oranının daha yüksek olduğunu beyan eden Kavcı, bütün dinlerde zinanın yasak olduğunu belirtti.

İslam dininden güzel örneğinin tek evlilik olduğunu bununda toplumun sağlıklı birey yetiştirmesi için gerekli kılındığını beyan eden Kavcı, gelen hastaların yüzde 30'una yakınının eşten bulaşan hastalıktan dolayı rahatsızlandığını, bununda toplumda derin yaralar açacağını kaydetti.

(CİHAN)