kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Müslümanlar kadınlara kötü davranıyor'

Yeni Haber
Müslüman ülkelerde "Kadınlara iyi muamele yapılmadığı" öne sürüldü. Bu konuda "en suçlu" 10 ülke arasında Pakistan ve Türkiye'nin de bulunduğu kaydedildi.

Pakistan'ın önde gelen gazetelerinden The News'de yayınlanan "Müslüman Dünyasındaki Kadınlar" başlıklı bir makalede "Müslümanların kadınlara iyi muamele yapmadığı" görüşü savunuldu.

Dr. Farrukh Salem imzasını taşıyan makalede, Dünya Ekonomik Forumunca yayınlanan Küresel Cinsiyet Uçurum (GGG) raporuna dayanılarak bu alanda "en çok suç işleyen" 10 ülke arasında Pakistan ve Türkiye'nin de bulunduğu bildirildi.

128 ülkeye yer verilen GGG raporunda kadınlara en kötü davranan 10 ülkenin Yemen, Çad, Pakistan, Nepal, Suudi Arabistan, Benin, Fas, Türkiye, Mısır ve Umman olarak sıralandığı ifade edildiği makalede bu ülkelerden dokuzunun Müslüman olduğu belirtildi.

Buna karşın, kadınların açısından "en iyi 10 ülke" arasında bir tek Müslüman ülkenin bulunmadığı kaydedilen makalede, kadınların ekonomik faaliyetlere katılması açısından en kötü not alan ülkelerin ise, Yemen, Suudi Arabistan, Pakistan, Umman ve Bahreyn olduğu belirtildi.

Aynı makalede ayrıca dünya nüfusunun yüzde 22'sini oluşturan Müslümanların küresel GSYİH'nın yüzde 5'den düşük bir kısmını ürettikleri de vurgulandı.

(ANKA)