kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sözleşmeli sağlık çalışanları eyleme hazırlanıyor

Yeni Haber
Sözleşmeli sağlık çalışanları, yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmak amacıyla Türk Sağlık-Sen'in koordinesinde 24 Mayısta Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

Eş durumundan tayin, askerlik dönüşü işe başlama, giyim yardımı ve becayiş gibi konulardaki sorunlarını kamuoyuna duyurmayı amaçlayan sözleşmeli sağlık çalışanları, 24 Mayısta Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelecek. ''Söz Bitti, Şimdi Eylem Zamanı'' adlı miting için Türk Sağlık-Sen, Türkiye'nin tüm illerinde görev yapan sözleşmeli personeli eyleme davet etti.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 2007 yılı sonu rakamlarına göre Sağlık Bakanlığında görev yapan yaklaşık 55 bin sözleşmeli personel bulunduğunu söyledi.

Sendika olarak, sözleşmeli personelin birçok hakkına kavuşmasını
mahkemeler yoluyla sağladıklarını belirten Kahveci, süren başka davalar bulunduğunu da ifade etti. Kahveci, her platformda sözleşmeli
çalışanların sıkıntılarını dile getirdiklerini ve çözüm yolları aradıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Fakat sözleşmeli olarak istihdam edilen kamu çalışanları, hala sorunlar yumağı içerisinde çalışmaktadırlar. Sözleşmeli personelin bir çoğu ailesinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor. Boşananlar var, evlenemeyenler var. İnsanlar aile ve işi arasında bir tercihe zorlandılar. Bize her gün yüzlerce mail geliyor. Ne yazık ki bu sorunların çözülmesi noktasında iktidar tarafından sözler verilmesine rağmen bir türlü somut bir adım göremedik. Bu nedenle Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli personelin gür sesini duyurmak için böyle bir eylem yapma kararı aldık. Sağlık Bakanlığına tüm Türkiye'den eylemimize katılan sözleşmeli sağlık çalışanları ile birlikte 'artık çözüm istiyoruz' diyeceğiz.. Tüm sözleşmeli kamu çalışanlarını ve ailelerini bu büyük eylemimize davet ediyorum.''

AA