kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pakistan'da 2 BM çalışanı kaçırıldı

Yeni Haber
Pakistan'ın Afgan sınırı yakınındaki bölgede seyahat eden 2 BM çalışanının kaçırıldığı bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir BM yetkilisi, Dünya Gıda Programı (WFP) için çalışan bu kişilerin de, geçen şubatta Pakistan'ın Afganistan Büyükelçisinin kaçırıldığı Hayber bölgesinde kaçırıldığını belirtti.

BM çalışanlarının Pakistanlı olduğunu ve yanlarındaki korumanın da kaçırıldığını belirten yetkili, bu 3 kişinin serbest bırakılması için pazarlığın sürdüğünü ve akşam olumlu gelişme beklediklerini söyledi.

Pakistan'ın Afganistan Büyükelçisi Tarık Azizuddin, aynı bölgede 11 Şubatta kaçırılmıştı. Serbest bırakılmayan büyükelçi, bir Arap televizyonuna önceki gün gönderilen video kaydında, kendisinin Taliban'ın elinde olduğunu belirtmiş ve Pakistan hükümetinden militanların taleplerini karşılamasını istemişti.

KAÇIRILAN 2 BM ÇALIŞANI SERBEST BIRAKILDI

Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınındaki Hayber bölgesinde yanlarındaki korumayla bugün kaçırılan 2 BM çalışanının serbest bırakıldığı bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir BM yetkilisi, Dünya Gıda Programı (WFP) için çalışan 2 Pakistanlı ve koruma görevlisinin serbest bırakıldığını ve durumlarının iyi olduğu söyledi.

Bölgedeki bir hükümet yetkilisi de, güvenlik güçlerinin operasyonu üzerine kaçırılanların serbest bırakıldığını, ancak çıkan çatışmada 1 askerin öldüğünü, 3'ünün yaralandığını kaydetti.

Yetkili, kaçıranların kimliğinin henüz belirlenemediğini ve yakalanmalarına çalışıldığını söyledi.

(AA)