kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
D. Rumsfeld

Bush yönetiminin medyadaki Truva atları

New York Times gazetesi, Pentagon'un medyadaki emekli paşalar' yoluyla Irak ve terörizmle savaşı, Amerikan halkına istediği gibi pazarladığını yazdı..
ABD televizyonlarında yorumcu ve analist olarak görünen bir çok emekli generalin Savunma Bakanlığı Pentagon'un direktifleriyle hareket ettiği ileri sürüldü. New York Times gazetesi, 23 sayfalık haberinde, "TV analistlerinin arkasında, Pentagon'un gizli eli" olduğunu yazdı. Pentagon tarafından brifingler verilen ve gezilere gönderilen generallerin, Irak savaşı ve terörle mücadeleyi nasıl ele almaları gerektiği konusunda yönlendirildiklerini dile getirdi.

PENTAGON: SADECE BİLGİ VERDİK
Gazete, savaşın nasıl pazarlanması gerektiğini eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin belirlediğini kaydetti. Böylece generallerin, 11 Eylül'ü Irak, Irak'taki savaşı da İran'la ilişkilendirdiklerini ileri sürdü. Pentagon ise "Generallere doğru bilgileri aktardıklarını" söyledi. NBC yorumcusu Kenneth Allard, Pentagon ile ilişkilerini, "tutarlılık" olarak niteledi. CNN yorumcusu general Don Sheppard ise, brifinglerde ilk elden bilgi edindiklerini belirtti.
Haberin fotoğrafları