kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal konuşacak CHP'liler dinleyecek

ANKARA ŞENOL ATEŞ
Baykal'ın karşısına çıkmak için 4 isim niyetini açıkladı. Ancak 4 adayın da gerekli 253 imzayı bulması zor. Böylece kurultayda Genel Başkan adayı olarak sadece Baykal konuşacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Baykal konuşacak CHP'liler dinleyecek
CHP 32'nci olağan kurultayı için son haftaya girildi. İl kongrelerinden ezici şekilde galip çıkıp delegelerin çoğunu kontrol eden Deniz Baykal'ın Genel Başkanlığa 10'uncu kez seçilmesine kesin gözüyle bakılırken, aday adayı 4 ismin gerekli 253 imzayı bulamayacağı belirtiliyor. Bu nedenle kurultayda sadece Baykal, konuşma yapacak, diğer aday adayları ise 253 imza engeline takılacak. Kurultayın merak edilen tek konusu, ikinci gün yapılacak Parti Meclisi seçiminde genç isimlerin ne yapacağı?

SÜRE SINIRSIZ
Kurultay'ın ilk günü genel başkanlık seçimi yapılacak. Tüzüğe göre, adayların sınırsız konuşma hakkı bulunuyor. Baykal'ın dışındaki diğer 4 adayın imza bulamayacağı için kurultayda sadece Baykal'ın partililere seslenmesi bekleniyor. Aday adaylarından Haluk Koç milletvekili, Ayhan Yalçınkaya ise çalışma raporuna muhalefet şerhi koyan PM üyesi olduğu için, çalışma raporu üzerinde kısa süreli bir konuşma yapabilirler. Diğer iki aday Umut Oran ve Prof. Dr. Tolga Yarman'ın ise konuşma şansı bulunmuyor.

1232 DELEGEDEN OY
Ankara Atatürk Spor Salonu'nda 2 gün sürecek kurultayda toplam bin 261 delegenin bin 232'si oy kullanacak. Delegeler, genel başkan ile Parti Meclisi (PM) ve yüksek disiplin kurulu üyeleri için oy verecek. CHP Tüzüğü'ne göre, genel başkanlığa aday olabilmek için üye tam sayısının en az yüzde 20'si olan 253 delegenin, kurultay salonunda imza vermesi gerekiyor.

Ayhan Yalçınkaya (Parti Meclisi üyesi) Muhalif tutumu ile tanınyor. Aday adaylığını "CHP'nin yeni bir kadroya ihtiyacı var" diyerek açıkladı.

Haluk Koç (Samsun Milletvekili) 2002 seçimlerinde CHP Samsun Milletvekili oldu. 2007 seçimlerinden sonra Baykal tarafından grup başkanvekilliğine aday yapılmayınca muhalefete başladı.

Umut Oran (TOBB Kon. ve Haz. Giy.San. Mec. Bşk.) 1963 doğumlu, tekstilci. Baykal ile uzun süreli yol arkadaşlığını bitiren Eşref Erdem başta olmak üzere, CHP'nin eski ağır toplarınca destekleniyor.

Prof. Dr. Tolga Yarman (Öğretim üyesi) Daha önceki kurultaylarda da aday oldu. "3-4 adam Türkiye'nin önünde takoz gibi duruyor" diyor.
Haberin fotoğrafları