kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Titanic'in son bileti satıldı

Yeni Haber
Kanada'nın Newfoundland eyaleti açıklarında buz dağına çarparak batan Titanic gemisinden kurtulan ve hayatta kalan son Amerikalı yolcunun bileti açık artırma ile satıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen müzayedede 2006 yılında 99 yaşında ölen Lillian Asplund'a ait bilet, Amerikalı bir koleksiyoncuya 33 bin sterline satıldı.

Müzayedede ayrıca Asplund'un babasına ait olan ve 1912 yılının nisan ayında geminin battığı anı gösterdiği belirtilen cep saati de İsveçli bir koleksiyoncuya 31 bin sterline satıldı. 364 parçadan oluşan Asplund'un koleksiyonundaki Titanic fotoğrafları ve posta kartları da açık artırma ile satışa sunuldu.

İngiltere'den ABD'nin New York kentine giden gemi buz dağına çarpıp battığı sırada 5 yaşında olan Lillian Asplund, Titanic'in faciasını hatırlayan son Amerikalı yolcuydu. Asplund'un babası ve 3 kardeşi faciada ölen bin 500 kişi arasında bulunuyordu.

Asplund'un ebeveyni Carl ve Selma, 5 çocuğu ile Amerika'da yeni bir yaşam için Titanic'te yolculuğa çıkmıştı. Kazadan Lillian Asplund ile birlikte annesi Selma ve en küçük kardeşi Felix sağ olarak kurtulmuştu.

(AA)