kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KARDEŞLERİ KARŞILADI... Fransa'dan gönderilen özel uçakla olay yerinden aldırılan ve psikolog eşliğinde İstanbul'a gönderilen Mordeniz'i kardeşleri ve kızları karşıladı.

Kongo uçağından mucize kurtuluş

Gökhan ARTAN
85 yolcusuyla düşen Kongo uçağından kurtulanlar arasında Selami Mordeniz de yer aldı. Mordeniz, mucize kurtuluş kadar, kazadan sonraki yağmadan da etkilendiğini anlattı..
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde geçtiğimiz salı günü 85 yolcusuyla düşen uçaktan kurtalanlar arasında bir Türk'ün de bulunduğu ortaya çıktı. Onlarca yolcunun öldüğü uçak kazasından sağ kurtulan 56 yaşındaki Selami Mordeniz bacaklarında hafif sıyrıklarla Türkiye'ye döndü. Fransız Alcatel firmasında elektronik yüksek mühendisi olarak çalışan ve dün saat 16.30'da Nairobi'den Londra aktarmalı olarak İstanbul'a gelen Mordeniz, dehşet dolu dakikaları gazetecilere anlattı. Yağışlı bir havada kalkan uçağın teker patlamasından sonra evlerin içine girdiğini belirten Mordeniz şunları söyledi: "Önde, 7 numaralı koltukta seyahat ediyordum. Uçak parçalanıp evlerin içine girdikten sonra alevler çıkmaya başladı. Koltuklar kırıldığı için sürüne sürene boşluktan dışarı çıktım. Hastaneye gittiğimde çok ölü vardı. Benim her şeyimi çaldılar. Yağmaladılar. Üzerimde yalnız cep telefonum vardı. Oradan arayarak yardım istedim ve kurtuldum. Pencereler kapalıydı. Bir boşluk gördüm pencereden dışarı çıktım."
Haberin fotoğrafları