kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Kuş bile olamaz'

Umut TÜTÜNCÜ SABAH
CHP'nin AK Parti oyları için yaptığı "Yüzde 46 değil yüzde 33 oy aldılar" hesabını eleştiren Erdoğan, "O zaman kendi partinin ne oluyor" dedi..
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, MÜSİAD 17. Olağan Genel Kurul toplantısında "Benim oyum çobanın oyuyla bir olur mu?" diyen manken Aysun Kayacı'ya tepki göstermeyen siyasi partileri eleştirdi. "Demokrasi, her seviyeden, her gelir grubundan, kökeni ırkı, dini ne olursa olsun, her bir vatandaşın eşit oy hakkına sahip olmasıdır. Demokrasinin bu en asli unsurunu tartışmaya açanlara karşı siyasi partilerden hiçbir tepkinin gelmemesi çok manidardır" diyen Erdoğan, CHP'nin seçim sonucu değerlendirmeleri için de şöyle dedi: "Ana muhalefet partisinin temsilcilerinden biri, 'AK Parti'nin aldığı oy yüzde 47 değil, 33'tür' diyor. Bunlar ya demokrasiyi, ya seçimler nasıl yapılır bilmiyorlar. Tabi şunu da söyleyemiyorlar, varsay ki senin dediğin hesap doğru, o zaman kendi partinin hesabını da ortaya koy bakalım, o nereye tekabül ediyor. O zaman kuş bile olamazsın.'' Erdoğan, terör ve çetelerle ilgili ise "Terörle, mafyayla, çetelerle mücadelemiz aynı kararlılıkta sürecektir. İftiralar atılır hiç önemli değil. Güneş balçıkla sıvanmaz. Evvel Allah, bizim yapı bunların attığı çamurlara kapalı, iz tutmaz'' dedi.

TOPTAN İNÖNÜ GİBİ
TBMM Başkanı Köksal Toptan da, Türkiye'yi "yolundan alıkoymak isteyenler" şeklinde tanımladığı kesime, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ünlü "Hadi canım sende" ifadesiyle seslendi. Toptan şöyle dedi: "Hiç bir zaman bu kadar müreffeh yaşadığımız dönem olmamıştı. Türkiye'yi büyük yürüyüş yolundan alı koymak isteyenlere söyleyeceğimiz şudur; Hadi canım sende."