kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Putin ile güzel jimnastikçinin ilişkisi, Rusya'da gündemin ilk maddesi.

Aşk haberi gazete kapattırdı

DIŞ HABERLER
Putin'in, jimnastikçi Kabayeva ile evleneceğini yazan gazete kapatıldı. Siyasi baskı iddialarını yalanlayan gazete yönetimi "Sorun parasal" dedi..
Rus lider Vladimir Putin'in şampiyon jimnastikçi Alina Kabayeva ile evleneceğini yazan Moskovskiy Korrespondent gazetesi, Putin'in haberi yalanlamasından ve gizli servis FSB'nin önceki gün gazeteyi 'ziyaret' etmesinden sonra, mali kriz nedeniyle kapısına kilit vurdu. Bütün bu gelişmeler, gazetenin 'Rus liderin hışmına uğradığı' yorumlarının yapılmasına yol açtı. Dün İnterfax'a açıklama yapan Natsionalnaya Mediakompaniya Holding Genel Müdürü Artem Artemov ise kapanma gerekçesinin tamamen finansal olduğunu ve internet sayfası www. moscor.ru'nun da bugünden itibaren kapanacağını kaydetti. Artemov, gazete genel yayın yönetmeni Grigoriy Nehoroşev'in istifa ettiğini de söyleyerek, "Gazetenin kapatılması Putin ile Kabayeva'nın haberiyle ilgili değil. Tamamen gelir-gider konusu" dedi.

'GELİR GİDER YÜZÜNDEN'
Gazeteye maddi destek sağlayan işadamı Aleksandr Lebedev de önceki gün, haberden kaynaklanan tepkilerin kendisine zarar verdiğini belirterek "Bana göre bu haber yüzde 80, belki de yüzde 100 yanlış" demişti. İtalya'da bulunan Putin ise, önceki gün basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlarken, "Konuştuğunuz şeylerin tek kelimesi bile doğru değil" diyerek haberleri kesin olarak yalanlamıştı.
Haberin fotoğrafları