kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ferhan Şensoy: Gemide tiyatro yapmak istiyorum ama çok masraflı olduğu için yapamıyorum.

Reklamlarda sadece para için oynanabilir

Aslı ÖRNEK/GÜNAYDIN
Yeniden vizyona giren 'Son Ders' filminin 'Saffet Hoca'sı Ferhan Şensoy: Reklamlarda oynamak yüz o....luğudur ama para için yapılabilir. Ben de para için Akbank reklamında oynamıştım..
Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy'un başrolünde yer aldığı 'Son Ders' adlı film, geçen hafta yeniden vizyona girdi. 'Recep İvedik'in vizyona girmesiyle geri çekilen ve şimdi yeniden izleyiciyle buluşan filmden elde edilecek gelir 'Baba Beni Okula Gönder Kampanyası'na bağışlanacak. Filmde 'Saffet Hoca' karakterini canlandıran Şensoy, filmin yeniden vizyona girme nedenini bilmediğini belirterek, şunları söyledi: HESAPLAŞMA... "Hikaye, devrimci beş arkadaşın yolları ayrılırken 30 sene sonra hala hayatta kalırlarsa buluşmak üzere sözleşmeleriyle başlıyor. Bir 12 Mart hesaplaşması. Aynı zamanda o dönem gençliği ve günümüz gençliğinin biraz alaylı bir karşılaştırması da var filmde. Bizim dönemimizde neredeyse herkes solcuydu. Şimdi politikanın dışında bir gençlik var. 'Son Ders', politik yanının dışında, özünde bir aşk hikayesi de barındırıyor. Ben de bu beş arkadaştan birini oynuyorum."

GARİPSENECEK BİR ŞEY YOK
Geçen yıl Diyarbakır'da sahnelediği 'Fername' oyunu sırasında "Banka ve kredi kartları teröristtir. Bunlar PKK'dan daha beterdir" dediği için tepki toplayan Şensoy, Okan Bayülgen'in banka kartı reklamında oynamasını; "Para için yapmıştır. Bunda garipsenecek bir şey yok" diye yorumladı. Reklamlarda oynamanın 'yüz o....luğu' olduğunu belirten Şensoy, "Ben de Akbank reklamında oynadım. Herkes para kazanmak için bu işe soyundu" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları