kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hacer GEMİCİ
Enerji Hattı

Afşin-Elbistan'daki linyit yataklarını aslında Evliya Çelebi bulmuş

Geçtiğimiz günlerde ortakları arasında Rus enerji devi Gazprom'un da olduğu Bosphorus Gaz'ın Genel Koordinatörü Tuğrul Erkin ve Genel Müdürü Metin Şen ile bir grup gazeteci bir araya geldik. BOTAŞ'tan ihaleyle yıllık 3 lotluk toplam 750 milyon metreküp gaz kontratı devralan Bosphorus 1 Temmuz'dan itibaren piyasaya girmeye hazırlanıyor.
Müşteriye ne sunacaksınız sorusuna, Metin Şen, "Önce yaşamaya sonra para kazanmaya başlayacağız" diye yanıt vererek, doğalgazda bir takım engellemelerle serbestleşmenin önüne geçildiğini ifade ediyor.
Enerji sektörünün duayeni Tuğrul Erkin, Türkiye'nin artık enerjide yanlış yapma lüksü olmadığının altını çiziyor. Erkin'in anlattıkları ilginç. Her hükümet değişikliğinde, 'petrol bulundu, gaz bulundu' gibi haberlerin arttığına işaret eden Erkin, Afşin Elbistan'da bulunan 3.2 milyar tonluk linyit rezervi ile ilgili olarak şu ilginç detayı anlatıyor: "Orayı son anda umut kesilmişken Almanlar buldu. Ben bunu Almanlara sorduğumda aldığım yanıt şuydu: "Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde, 'Elbistan'da savaşan kavimler yeraltından çıkardıkları taşları yakıyordu'
diye yazmış. Asıl kaynağımız odur."