kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Midnight Express...

TÜLİN KERMEN
İnsanların ruh ikizlerini hep sevgili kimliğinde aramaları ne acı... Benim ruh ikizim bir hemcinsim ve onu çook seviyorum. Aynı şeyleri seviyoruz, aynı yorumları getiriyoruz ve birbirimizi asla yanlış anlamıyoruz. O ne zaman "Şu beni çok heyecanlandırdı, sen de görmelisin" dese dünya duruyor ve ben onun dediği rotaya dönüyorum! Onun rehberliğindeki yeni rotam Banu Bora'nın Midnight Express mağazası ve koleksiyonu... Gitmeden onun sözleriyle görmüştüm, sürprizlerle dolu Mısır Apartmanı'ndaki dükkanı. Midnight Express alaycı ama zeki bir isim :) Heyecan verici de!

TURİSTLER İÇİN

Markanın çıkışı, İstanbul'a gelen bir turiste veya bizlere Türkiye'ye ait güncel tasarımlar bulma imkanı sağlamak. Banu Bora mağazasını, eşi Tayfun Mumcu ile birlikte kurmuş. Mağazada, Tayfun Bey'in de dekorasyon tasarımları yer alıyor. Mağazada ayrıca; Türkiye ile bağlantılı, Türkiye'yi çok seven, ülkemizin keyfini ve cefasını çeken yerli yabancı tasarımcıların da ürünleri bulunuyor... İşin içine tasarımcı girince hemen gözünüz korkmasın, çünkü tasarımların fiyatları 20-30 YTL'den başlıyor. Banu Bora tasarımlarında Türk, İtalyan ve Japon kumaşlarını son derece elegan biçimde yorumlamış. Tasarımları sanki 'new age bohem' tarzda. Kıyafetlerin sessiz bir güzelliği var... Gösterişi; giydiğinde tenine değen kumaş veya vücudunu saran tasarımda... Yani giyeni şımartan bir durum! İtalya, Amerika, İspanya, İsveç ve Güney Afrika'da 'Banu Bora-Midnight Express' ismiyle tasarımlarını satan Banu Hanım, 30 senedir bizi yabancılara karşı kendimizi savunmak zorunda bırakan 'Midnight Express' filminin ismini, son derece kaliteli bir şekilde değiştiriyor.

KARAR VERMEK ZOR

Mağazada Banu Bora imzalı kıyafetlerin yanı sıra, Lübnanlı tasarımcı Johnny Farah'ın deri çantaları ve cüzdanları, benim olmazsa ölebileceğim türden. Hele Yunan tasarımı olan Apriati marka mücevherlerden hangisi benim olsa diye karar veremediğim için hiç birini alamadığım, mutsuzluktan ölebilirim. Sanırım kalpli küçük parmak yüzüğünde aklım kaldı!!! Yaz Bükey'in iğneleri hele... Midnight Express'i görün derim ben...