kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sitare Akdilek, yıllarca çalışan bir anne olmanın, Party Kids konseptini yaratmasına yardımcı olduğunu söylüyor.

Çocukları mutlu etmek büyük keyfim

Eylem BİLGİÇ / GÜNAYDIN
Çocukların kendinden geçinceye kadar eğlendiği Party Kids mekanlarının sahibi Sitare Akdilek, her gün yüzlerce çocuğa bu mekanlarda masal tadında bir eğlence yaşatıyor. Akdilek, "Onlar o kadar içtenler ki, eğlendiklerini çok iyi ifade ediyorlar" diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çocukları mutlu etmek büyük keyfim
Uptown Maya'da, İstinye Park AFM Sinemaları içinde ve Nişantaşı Citys'deki Party Kids'ler, her gün yüzlerce çocuğa masal kitaplarından fırlamışçasına bir eğlence yaşatıyor. Party Kids'lerin sahibi Sitare Akdilek, çocukları mutlu etmekten büyük keyif aldığını söylüyor. Uzun süredir çocuklarla yakından ilgilendiği için sokakta gördüğü her çocuğu tanıdığını zannettiğini söyleyen Akdilek, "Kendimi Adile Teyze gibi hissetmeye başladım" diyor. Akdilek, ayrıca Party Kids mekanlarında, çocuklar kadar ebeveynlerin de mutlu olduklarını belirtiyor.

* Çocuk eğlence sektörüne merakınız nereden geliyor?
Çocuğu olduktan sonra insan bir şekilde işini de çocuğuyla bağdaştırıyor. Çünkü hem anne olup hem çalışmak çok zor. Ben de eski reklamcıyım, o kadar yoğun bir sektör ki, şu an 12 yaşında olan kızım 4 yaşına gelene kadar neredeyse onu görmeden çalışmıştım. Sonunda da buna daha fazla katlanamayacağım dedim. 6 ay çalışmadım ve ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Öncelikle Parkorman'daki açık parkımı açtım. Orayı sıradan bir çocuk parkı olarak planlamıştık ama sonunda Party Kids adını verdiğimiz bir konsepte dönüştü.

BOŞLUĞU DOLDURDUK

* Anne olarak, çocuklarınız için nelerin eksikliğini hissediyordunuz?
Bundan 7 yıl önce çocuğunuzla birlikte gidebileceğiniz hiçbir yer yoktu. Çocuğunuzla hobilerinizi paylaşabileceğiniz, birlikte top oynayabileceğiniz, animasyon izleyebileceğiniz bir yer yoktu. Dolayısıyla ben de böyle bir boşluk hissettim. Bu boşluğu şu anda Party Kids'le doldurduğumu düşünüyorum.

* Çocuklar için ne tür oyunlar düzenliyorsunuz, bunları seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Bize göre her çocuğun yaşı, cinsiyeti, nelerden keyif aldığı çok önemli. Bu doğrultuda belli paketlerimiz var. Yaptığımız tüm doğum günü partilerini çok özel hazırlıyoruz. Örneğin doğum gününü İstinye Park AFM Sinemaları içindeki Cine Party adlı mekanımızda kutluyorsak, önce çocuk bir film seçiyor, o filmi oynatıyoruz, ardından da filme uygun bir parti düzenliyoruz.

* Sadece doğum günü partisi düzenlemiyorsunuz değil mi?
Temalı partiler de düzenliyoruz. Bunların başında okul piknikleri, 23 Nisan, 19 Mayıs, karne partileri gibi partiler düzenliyoruz.

* Party Kids'de sadece çocuklar değil, anne-babaları da iyi vakit geçiriyor gördüğüm kadarıyla...
Doğru. Son derece güvenli, ailelerin çocuklarını kaybetmekten korkmadıkları, rahatça oturup kahvelerini içip, gazetelerini okudukları, hatta arkadaşlarını, eşlerini, dostlarını gördükleri bir kulüp anlayışı var burada. Party Kids, annebabayla çocuğun bir arada bulunabildiği yegane yerlerden biri.

120 BİN ÇOCUK GELİYOR

* Party Kids'lerin müdavimi olan çocuklar var mı?
İnanılmaz müdavimimiz var. Bazen kendimi Adile Teyze (Adile Naşit) gibi hissediyorum (gülüyor). Yolda gördüğüm her çocuğu bir yerden tanıyormuşum gibi geliyor. Party Kids'e yılda 120 bin farklı çocuk giriş yapıyor. Dolayısıyla gördüğüm çocukları tanıyor gibi hissetmem çok normal herhalde (gülüyor).
Haberin fotoğrafları