kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Boşanmanın ardından 'hileli devir' davası

Canan YILMAZ/SABAH
Fatih Oflaz'dan üç yıl önce boşanan Aslı Oflaz, ortak mallarının hileli devredildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Mallara tedbir kondu..
Medya Vizyon ve MTV'yi Türkiye'ye getiren MCD şirketinin sahibi Fatih Oflaz ile eski eşi Aslı Oflaz, üç yıl önce sonuçlanan boşanma davalarının ardından; evlilikleri süresince elde edilen taşınmazlar nedeniyle yeniden karşı karşıya geldi.

MAHKEMEYE BAŞVURDU
Boşanırken 400 bin YTL tazminat alan Aslı Oflaz, eski eşinin üzerinde tedbir bulunmasına rağmen Bodrum, Göztepe ve Beyoğlu'ndaki dört gayrimenkulün, yeğeni Ahmet Öncan'a 'hileli devrettiği' gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Oflaz'ın avukatı Kezban Hatemi, mahkemeye verdiği dilekçede; halen Fatih Oflaz'ın yanında çalışıyor görünen Ahmet Öncan'ın bu kadar gayrimenkulü satın alabilecek seviyeye gelmesinin 'hayatın olağan akışına aykırı' olduğunu kaydetti.

YENİDEN TEDBİR KONDU

Dilekçede durumun suç teşkil ettiği vurgulanarak, tedbire aykırı davranan kişinin 1 aydan 6 aya kadar hapis ile cezalandırılabileceği bildirildi. Mahkeme, dava konusu taşınmazlar üzerine yeniden ihtiyat-i tedbir konmasına karar verdi. Taşınmazların satışının iptal edilip edilmeyeceği ise önümüzdeki günlerde başlayacak yargılamanın sonunda belli olacak.
Haberin fotoğrafları