kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bağlama Orkestrası 21 Nisan'da sahnede!

Gülcan DEMİRCİ/SABAH
Bağlama ustası Erdal Erzincanlı tarafından kurulan 'Bağlama Orkestrası' ilk konserini Nisan'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde verecek..
Bağlama ustası Erdal Erzincan ve öğrencileri tarafından 2004 yılında kurulan Bağlama Orkestrası, 21 Nisan'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde ilk konserini verecek. Orkestra, Anadolu'nun vazgeçilmez enstrümanları saz ile bağlamayı değişik tekniklerle harmanlıyor.

ÇOK SESLİ BİR ÇALIŞMA
Cura, parmak vurma, tel çekme, tezeneli divan bağlama ve bas bağlama teknikleriyle son derece etkili bir müzik yapan orkestra, Türk Halk Müziği'ne yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. 'Bağlamanın efendisi' olarak tanınan Erdal Erzincan bu orkestrayı kurmanın en büyük hayalleri arasında yer aldığını söylüyor ve ekliyor: "Geleneksel yapısı itibariyle oldukça zengin olan bağlama, günümüzde kentteki kişiliğini bulmaya çalışmaktadır. Orkestra fikrini 2004 yılında öğrencilerimle birlikte hayata geçirdik. Uzun yıllar halk müziği armonisiyle ilgilenen Şeyhmus Fidan ile önemli düzenlemeler yaparak, bu çalışmaya farklı bir kimlik kazandırdık. Geleneksel yapıya müdahale etmeden çok sesli ifadeleri kullandık."