kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ulzhan

Festivalin zirvesindeki filmler

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
Barselona (Barcelona)- Benzersiz İspanyol yönetmeni Ventura Pons'un dönüşü. Barselona'da bir dairede buluşan altı kişi aracılığıyla, insanlığın yücelik ve sefaletine esprili bir bakış.

Duman Altı (Smiley Face)- Gregg Araki'nin keyifli filmi, Los Angeles'lı, uyuşturucu tutkunu ve oyunculuk heveslisi bir kızın bir gününü anlatıyor. Anna Faris'in nefis oyunuyla...

Ulzhan- Kazakistan'ın uçsuz bucaksız çayırlarına gelmiş bu karamsar Fransız neyin peşindedir? Ve güzel Ulzhan bile onu ölümcül tutkusundan vazgeçiremeyecek midir? Volker Schlöndorff'un coğrafyayla trajediyi harmanlayan özel filmi.

Düello (Sukiyaki Western Django)- Japon ustası Takashi Miike, western, onun İtalyan şubesi olan spagetti-western ve Japon dönem filmlerini özel bir potada buluşturuyor ve çılgın bir seyirlik yaratıyor.

Aşk İçin Cihat (A Jihad for Love) - "Müslüman-eşcinsel" bir sinemacıdan İslam ülkelerinde (Hindistan, Pakistan, Türkiye, Mısır, vs.) kişisel cinsel tercihlerini yaşamak için toplumlarına cihad açan eşcinsellerin öyküsü. Önemli ve cesur bir belgesel.

XXY- Çifte cinsiyetli bir yeniyetmenin ailesi, çevresi ve en önemlisi kendisiyle olan çatışması. Cinsellik sorunlarına gözüpek bir bakış atan ilgiye değer bir Arjantin filmi.

Bataklık (Myrin)- İzlanda'nın haşin coğrafyasını bir cinayet araştırmasıyla olağanüstü biçimde bağdaştıran ve yer yer Yedi'yi hatırlatan ürkünç ve unutulmaz bir polisiye. Yönetmeni Baltasar Kormakur'un yeni bir başarısı.

Honeydripper- 1950 yılında rock'n roll denen müzik, izbe bir kasabanın sefil bir barında nasıl doğdu? John Sayles'in zenci kültürünü odak alan nefis masalı.

Misafir (The Visitor)- Hiçbir yaşama nedeni kalmamış bir profesör, New York'ta tanıştığı bir Arap ve bir zenci sayesinde nasıl hayata döner? Unutulmaz Hayatın İçinden (The Station Agent) filminin yönetmeninden yeni bir mini başyapıt.

The Darjeeling Limited - Rahibe olmuş analarını bulmak için Hindistan'a giden üç kardeşin maceraları. Tenenbaum Ailesi (The Royal Tenanbaums) yönetmeninden yeni ve minimalist bir güldürü denemesi. Ya çok güler, ya da sıkıntıdan patlarsınız!

Bereketli Topraklar Üzerinde- Erden Kıral'ın 1979 yapımı kayıp filmine kavuşmak için çok bekledik. Ama değdi: Evet, hem en iyi Orhan Kemal uyarlaması, hem de sinemada emek üzerine yapılagelmiş en iyi filmlerden biri.

Gölge- Mehmet Güreli'nin ilk filmi, sinemamızda da kendi türünde bir ilk: Bir Peyami Safa romanından yola çıkarak gizemli ve ölümcül bir kadın portresi çizen ve kendine özgü bir gerilim dünyası yaratan özel bir film.
Haberin fotoğrafları