kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye en beğenilen 9. ülke

03.12.2007
İngiltere'nin en büyük internet hizmeti sağlayan şirketlerinden American Online'ın (AOL) araştırması, İngiliz turistlerin en çok ziyaret etmek istedikleri 10 ülke sıralamasında Türkiye'nin 9. olduğunu ortaya koydu.

AOL, İngiliz turistlerin, ''Asya'ya açılan kapı ve zengin bir doğal görselliğe sahip olması'' nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiklerini belirtti. Kapadokya'nın İngiliz turistlerin en çok beğendikleri bölge olduğunu kaydeden AOL, Heredot'un ''dünyanın en harika kıyıları'' olarak nitelediği Ege kıyılarının da İngiliz turistler tarafından çok beğenildiğine işaret etti.

İngiliz turistlerin en sevdikleri kentin de İstanbul olduğunu belirten AOL, İstanbul'un toprakları ve nüfusu iki kıtaya yayılmış tek dünya kenti olduğunu, camiler, saraylar ve tarihi çarşıların Boğaziçi'nin tepesinde muhteşem bir manzara yarattığını kaydetti. AOL'un araştırmasına göre, İngiliz turistlerin en çok ziyaret etmek istediği 10 ülke sıralamasında İspanya birinci olurken, bu ülkeyi Fransa, ABD, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Portekiz, Kıbrıs Rum kesimi, Türkiye ve Hollanda izledi.