kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Balıkçının ölümünde soru işaretleri

AA
Yeni Haber
Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Rezve deresinin Karadeniz'e döküldüğü bölgede kaçak avlandıkları ve Bulgaristan karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle Bulgar sınır polisi tarafından gözaltına alınmak istenen 3 Türk balıkçıdan birinin silahla vurularak öldürülmesi olayı ile ilgili yapılan açıklamada, olayın "kaza" olduğu öne sürüldü.

Olaya karışan 3 Bulgar sınır polisi ifadelerinde, balıkçı Yalçın Ercan'ın ölüme neden olan kurşunun çıktığı tabancanın tartışma sırasında yere düşerek, kendi kendine ateş aldığını savundular.

Sınır polisi yetkilileri, Türk balıkçıların olaya müdahale eden polislere saldırdığını, silahlarını almaya çalıştığını iddia ederek, " Bu sırada silah yere düşmüş, tetiği ağlara takılarak kendi kendine ateş almış ve kurşun da bir Türk balıkçıya isabet etmiş" açıklamasını yaptı.

Yetkililer, sınır polisi ekibinin olaya Zodiac botla müdahale ettiğini, ancak Türk balıkçıların demir kancalarla botu delerek batırmaya çalıştığını, bu sırada bir polisin elinden yaralandığını, daha sonra tekneye çıkmayı başaran polislerle balıkçılar arasında arbede yaşandığını öne sürdü.

"POLİSLER 3 EL ATEŞ ETTİ"

Olay sırasında göğsünden vurularak ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybeden Yalçın Ercan adlı balıkçının teknede bulunan kardeşleri Zaim ve Engin Ercan'ın ise ifadelerinde, Bulgar sınır polisinin üzerlerine doğru 3 el ateş ettiğini söyledikleri öğrenildi.

Ercan kardeşlerin ifadelerine göre, arbede sırasında sinirlenen Bulgar sınır polislerinden biri silahını çekerek, ateş etmeye başladı. Sınır polisinin üç el ateş ettiğini belirten Ercan kardeşler, bu sırada Yalçın'ın vurulduğunu ve kanlar içinde teknenin güvertesine düştüğünü anlattılar.

Olaya el koyan askeri savcılık ise soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü ve bütün iddiaların titizlikle araştırılığını açıkladı. Askeri savcılık yetkilileri, otopsi raporunun henüz çıkmadığını belirterek, "Bu aşamada net bir şey söylememiz mümkün değil" açıklamasında bulundu.

Yalçın Ercan'a tek mi yoksa daha fazla kurşun mu isabet ettiği otopsiden sonra ortaya çıkacak.Bu arada olay sırasında hayatını kaybeden Yalçın Ercan'ın cenazesi Kırklareli Valiliği'nin temin ettiği ambulansla Türkiye'ye gönderildi.