kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

İzmir Limanı'na Danıştay'dan vize
Danıştay 13. Dairesi, TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait İzmir Limanı'nın 49 yıllık işletme hakkının verilmesi nedeniyle ihaleye çıkarılmasına ilişkin Özelleştirme İdaresi (ÖİB) kararı ile limanın özelleştirilme programına alınmasına ve Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararının iptal istemlerini reddetti. Liman-İş Sendikası 30 Aralık 2004 tarihli ÖYK kararının iptali istemiyle Danıştay'da iki ayrı dava açmıştı. Edinilen bilgiye göre göre, 13. Daire, iki ayrı davada da söz konusu ÖİB ve ÖYK kararlarının iptal istemlerini reddetti. Davalı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bu Daire kararlarına temyiz hakkı bulunuyor. Temyizi, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.

'80. yılda hedefimiz 2 milyar dolar ciro'
Bu yıl 80. yılını kutlayan Koç Topluluğu'nun ilk otomotiv şirketi Otokoç'un Genel Müdürü Cenk Çimen, 2 milyar YTL ciro hedeflediklerini açıkladı. Çimen, Otokoç'un 2008 yılı 1. çeyrek sonuçlarının açıklandığını basın toplantısında yaptığı konuşmada, Otokoç'un 2008 ilk çeyrek sonuçlarına göre toplamda 8 bin 946 yeni araç satışı gerçekleştirdiğini ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 24 büyüdüğünü bildirdi. Çimen, "2008 yılı ilk üç aylık dönem için bütçelediğimiz 305 milyon YTL'lik ciro hedefimizi tam olarak yakaladık. Kârlılık anlamında ise hedeflerimizin oldukça üzerindeyiz" dedi.

Buffett'ın Dexter'ını dünyaya Kazaz satacak
Dünyanın en zengin işadamı Warren Buffett'a ait Dexter ayakkabılarının 15 yıldır Türkiye temsilcisi olan Kazaz Dış Ticaret 2010 yılına kadar aralarında Boston ve Milano'nun da olduğu pek çok yerde mağaza açacak. Kazaz Dış Ticaret Genel Müdürü ve aynı zamanda rallici Ercan Kazaz, 2008 için 30 bin çift satış hedefi koyduklarını söyledi. Türkiye'de 25 il 83 noktada faaliyet gösterdiklerini belirten Kazaz, Türkiye dışında Avrupa, Ortadoğu ve ABD pazarına da gireceklerini kaydetti.

Sosyal güvenlik yasası Meclis'te kabul edildi
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarı Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, emeklilik yaşı 2036'dan sonra erkeklerde 61, kadınlarda 59 olacak ve yaş kademeli olarak artırılarak 2048'de 65'e çıkacak. Sigortalılar, en az 5400 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak koşuluyla yaşlılık aylığı alabilecek. Aylık bağlama oranı, toplam prim ödeme gün sayısının, her 360 günü (1 yıl) için yüzde 2 olarak uygulanacak. Yasa ekimde yürürlüğe girecek. Bu arada yasanın yürürlüğe gireceği tarihe kadar, 65 yaş üstü özürlü ve kimsesiz vatandaşlara yapılan yersiz ödemelere de af getirildi.
Haberin fotoğrafları